Nagy-Britannia

Eddig terv szerint halad a brit újranyitás

John Edmunds, a brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testületének tagja a BBC-műsorában kijelentette, hogy az indiai variánssal foglalkozni kell, de pánikra nincs ok. Nagy-Britanniában holnap indul az újabb enyhítési fázis.

Read More »

Eddig 8,7%-kal vágta vissza a brit GDP-t a koronavírus-járvány

A brit statisztikai hivatal első becslése alapján 1,5 százalékkal csökkent a brit GDP értéke az idei első negyedévben. A G7 azon országai közül, amelyek már közzétették az első negyedévre szóló becsléseiket, Nagy-Britannia GDP-je marad el reálértéken számolva a legnagyobb mértékben a 2019 végén elért szinttől.

Read More »

Hármas fokozatúra csökkent a brit járványkészültség

Egy szinttel alacsonyabbra, a középső - hármas - fokozatra csökkentette a koronavírus-járvány intenzitását jelző készültséget hétfőn a brit kormány. Február óta immár másodszor csökken a brit járványügyi készenléti szint, tükrözve a járványhelyzet igen jelentős ütemű és folyamatos javulását.

Read More »

Eredménytelenül ért véget a francia halászok tüntetése

Csütörtökön hatvan francia halászhajó vonult fel Jersey fővárosa és legnagyobb kikötője, Saint Helier tengeri bejáratához, de a kikötőt nem torlaszolták el. A tiltakozó akcióval egy időben Jersey illetékesei és a francia hatóságok tárgyalásokat kezdtek a helyzet megoldására.

Read More »

Liverpool bulizott egy nagyot

Egy nemzeti kutatási program keretében buliztak pénteken és szombaton Liverpoolban és a videók alapján jól sikerült a gazdaság újranyitásának részeként megtartott tesztparti. A részletekről itt írtunk, nagyon úgy tűnik, hogy Nagy-Britanniában tényleg ilyen lesz a nyár.  

Read More »