Egyszerre jelent majd a Mol és az OTP

Az utóbbi években sem túl gyakori eseménynek lehetünk szemtanúi csütörtökön, hiszen a két tőzsdei nagyágyú egyszerre teszi közzé negyedéves számait.

Az OTP esetében már maga a bankcsoport is segített a piaci konszenzus összeollózásában, amely főként a bankadó miatt 34 milliárd forint körüli nettó eredménnyel számol, ez 19%-os csökkenés lenne az előző év azonos időszakához képest. A nettó kamatbevétel viszont 6%-kal növekedhetett éves bázison, ez az egyik legjobb, működést tükröző eredménysor.

A MOL kapcsán az olajpiaci rali vezethetett ahhoz, hogy 43%-kal, 186 milliárd forintra bővülhetett az EBITDA az év első három hónapjában. A pénzügyi sor eközben majd’ ötszörözött, ám ebben nagyrészt olyan tételek megugrása játszik szerepet, amelyek nem járnak készpénzbevétellel (pusztán számviteli elszámolás eredményei). A finomítás tekintetében a szektortársakhoz képest valamelyest gyengébb teljesítménnyel számol a portfolio.hu konszenzusa.

Kitekintő / Equilor

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »