Erdélyben pálinkázik Károly herceg

A brit trónörökös nem hivatalosan látogatott Erdélybe. Vasárnap délután a Maros megyei Szászkézd községben találkozott a helyi állattenyésztőkkel, majd meglátogatta a helyi tejfeldolgozó üzemet – nyilatkozta Ovidiu Şoaita, a község polgármestere. 

A tejfeldolgozó üzemet norvég támogatással hoztak létre, és két évvel ezelőtt maga a herceg avatta fel a román kormánnyal közös, Kárpátok elnevezésű program keretében. Jelenleg a Szászkézdi Szarvasmarhatartók Egyesülete működteti.

A környéken még nyolc ilyen egység működik, például Erkeden és Héjasfalván. A herceg kiemelt figyelmet szentel a mezőgazdasági kistermelőknek, és úgy tartja „a bio termékek jelentik számukra a reményt” – mondta Şoaita, hozzátéve, Károly egy órát tartózkodott Szászkézden, ez idő alatt egy pohár üdítőt és egy pohár pálinkát fogyasztott.

Sajtóértesülések szerint a brit trónörökös Elena Udrea regionális fejlesztési és turisztikai miniszterrel találkozik Kovászna megyében kedden, legvalószínűbb, hogy a miklósvári Kálnoky Tibor gróf udvarházában. A herceg ugyanis erdélyi útjai során gyakran igénybe veszi a gróf vendégszeretetét. Valószínűleg a zalánpataki ingatlanjait is megpillantja majd a herceg.

Kitekintő / Manna.ro

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »