A BMW több mint 200 ezer autó visszahívására készül

A BMW rövidesen visszahív több mint 200 ezer dízelüzemű autót Európában a kipufogógázt visszavezető rendszer ellenőrzésére, és szükség esetén javítására – jelentette szerdán a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lap.

A német autógyártó társaság 223 700 darab Európában forgalomba helyezett autó visszahívására készül. A következő napokban tájékoztatják a kereskedőket, akik majd értesítik az érintett tulajdonosokat – írta a FAZ a BMW egy szóvivőjére hivatkozva. A lap becslése szerint a művelet nagyjából 160 millió euróba kerülhet a cégnek.

A gond a kipufogógáz-visszavezető rendszer (exhaust gas recirculation, EGR) hűtőegységénél lehet, szivárgás léphet fel, ami akár a motor kigyulladásához is vezethet.

A meghibásodás először Dél-Koreában értékesített kocsiknál lépett fel: a távol-keleti országban már több mint 30 BMW gyulladt ki, ezért a gyártó helyi érdekeltsége visszahív 106 ezer autót. A BMW hétfőn közölte, hogy a problémát már 2016-ban észlelték, de csak az idén júniusban sikerült azonosítani a pontos okot.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »