Jó negyedévet zárt a McDonald’s, működtek a promóciók

A McDonald’s amerikai gyorsétteremlánc a vártnál kedvezőbb eredményeket ért el az Egyesült Államokban a szeptember végén zárult negyedévben, döntően az üdítőital-promóciók, az új szendvicsek és az új menü, a McPick 2 sikerének köszönhetően.

Az amerikai vállalat kedden azt közölte, hogy adózott eredménye 1,88 milliárd dollár, részvényenként 2,32 dollár volt a július-szeptemberi időszakban a tavalyi év azonos időszakában elért 1,28 milliárd dollár, részvényenként 1,50 dollár után. A cég egyes tételektől megtisztított részvényenkénti negyedéves adózott eredménye 1,76 dollár volt, 1 centtel alacsonyabb az elemzők által várt 1,77 dollárnál. A vállalat globális forgalma éves szinten 10,4 százalékkal, 5,75 milliárd dollárra csökkent. Elemzők átlagosan 5,74 milliárd dollárral számoltak. Az összehasonlítható alapon számított globális forgalom 6 százalékkal nőtt, elemzők csak 4,5 százalékot vártak.

Az amerikai piacon a McDonald’s összehasonlítható alapon számított eladásai, a tavalyi év azonos időszakához képest, a 3,4 százalékos emelkedést váró elemzői előrejelzéseket felülmúlva, 4,1 százalékkal nőttek.

A vállalat igyekezett megfordítani a forgalom csökkenését az Egyesült Államokban működő éttermeiben, ahonnan profitja nagyrésze származik. Új hamburgereket (Quarter Pounders, Signature Sriracha) vett fel a választékba, új menüsort vezetett be, az öt dollárért kapható McPick 2-vel, az üdítőitalokat mérettől függetlenül 1 dollárért, míg a McCaféban kapható italokat, például a kávét és a smoothie-kat, 2 dollárért adta.

A Forbes legértékesebb márkákat rangsoroló (Most Valuable Brands) 100-as listáján az Apple, a Google, a Microsoft, a Facebook, a Coca-Cola, az Amazon, a Disney és a Toyota után kilencedik helyre került idén a McDonald’s 40,3 milliárd dollár márkaértékkel, éves szinten 3 százalék növekedés után.

A piacok kedvezően fogadták a negyedéves eredményeket, a vállalat részvénye kedden délután a nyitás előtti elektronikus kereskedésben 1,25 százalékos pluszban, 165,36 dolláron állt a New York-i értéktőzsdén.

Még több vállalati hír itt.

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Pristina, 2018. április 26.
Hashim Thaci koszovói elnök (j) és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke megbeszélést folytat Pristinában 2018. április 26-án. (MTI/EPA/Petrit Prenaj)

Koszovó elsődleges célja a teljes jogú EU-tagság elnyerése

Főként Koszovó európai integrációjáról, de a vízumliberalizációról és a Szerbiával fenntartott kapcsolat rendezéséről is tárgyalt csütörtökön Pristinában Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke és Hashim Thaci koszovói elnök, s utóbbi leszögezte: Pristina számára továbbra is a teljes jogú európai uniós tagság elnyerése a legfontosabb cél.

Read More »
Phenjan, 2018. április 10.
Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke (k) a párt központi bizottsága politikai bizottságának ülésén Phenjanban 2018. április 9-én. (MTI/EPA/KCNA)

Kim Dzsong Un egy nagy kérdőjel az USA számára

Az amerikai hírszerzési szakértők gőzerővel próbálják felvázolni Kim Dzsong Un személyiségét, hogy Donald Trump elnök tudja, tulajdonképpen kivel készül tárgyalóasztalhoz ülni. Az elemzők azonban óriási kihívással szembesülnek, ugyanis a titokzatos észak-koreai diktátorról nagyon kevesen tudnak bármi érdemlegeset.

Read More »