Idén is a Mercedes viheti a luxusautók piacának koronáját

A Daimler AG eladásai 12 százalékos növekedéssel 1,72 millió autóra ugrottak 2017 első három negyedévében az E-osztálynak és a friss SUV modelleknek köszönhetően, miközben a BMW növekedését a kifutó X3-as fékezte, az Audi pedig a feltörekvő piacokon gyengélkedett.

A Mercedes 2016-ban előzte vissza a BMW-t több mint egy évtized után a luxusautók piacán és idén is jó eséllyel indul a címért. A stuttgarti márka sikerét a jelentősen kiszélesített kínálatnak köszönheti, az új SUV-ok, mint például a GLC kupé rendkívül népszerűek, de piacra dobtak egy új pickupot (X-osztály), valamint jelen vannak a sportautók piacán is az AMG GT különböző verzióival.

Mercedes-Benz GLC 250 Coupé - kép forrása: Daimler Global

Mercedes-Benz GLC 250 Coupé – kép forrása: Daimler Global

Fentieknek köszönhetően a Mercedes növekedése háromszoros volt legnagyobb riválisával szemben, a BMW modelljeiből 1,54 millió kelt el az első három negyedévben, ami 3,9 százalékos növekedésnek felel meg, míg az Audi 2 százalékos visszaesést könyvelhetett el, ami 1,38 millió eladott autót jelent.

A szeptemberi hónapot tekintve a Mercedes SUV modelljei 15 százalékos, míg a kupék, kabriók és roadsterek 21 százalékos növekedést produkáltak az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Várniuk kellett a BMW ügyfeleinek

A BMW még múlt hét pénteken jelentette be, hogy eladásai azért ragadtak be, mert vásárlói az új X3-as modellre vártak. A müncheni gyártó olyan új típusokkal akar visszavágni, mint a három üléssoros X7-es és a 8-as kupé, és próbálja fenntartani jövedelmezőségét is, miközben egyre növekszik a nyomás arra is, hogy elektromos motorokba és önvezető járművekbe fektessen.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Az Audi is kezd magához térni a VW dízelbotránya és a kínai kereskedőkkel folytatott vitája után, szeptemberben az összesített eladások már 2,7 százalékkal nőttek, köszönhetően a visszatérő kínai keresletnek, ugyanakkor a márka eladásai idén több, mint 10 százalékkal estek Mexikóban és Brazíliában.

Forrás: Bloomberg

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »