A Lufthansa félmilliárd eurót adna az Alitalia eszközeiért

A német Lufthansa-csoport félmilliárd eurót ajánlott az olasz Alitalia egyes eszközeiért – írta a Corriera della Sera olasz napilap hétfőn.

Névtelenséget kérő forrásaik szerint a Lufthansa ennyi pénzért venné meg az Alitalia rövidtávú járatok teljesítésére szolgáló keskenytörzsű gépparkját, a repülőtéri kifutópályák és terminálok használatát biztosító részidőkre vonatkozó szerződéseket, valamint vállalná 12 ezer munkavállaló továbbfoglalkoztatását, de a lap szerint az Alitalia vezetői vélhetően elutasítják az ajánlatot.

A csődhelyzetben lévő olasz légitársaság felvásárlására ma délutánig lehet ajánlatokat beadni. A múlt héten az Alitalia az olasz kormányhoz fordult anyagi segítségért, hogy jövő tavaszig finanszírozni tudja működését.

Az Alitalia május elején került újra nehéz anyagi helyzetbe, miután a dolgozók nem szavazták meg az újabb átszervezési csomagot, emiatt pedig az addigi pénzügyi befektető, az Etihad Airways közölte, nem fektet több pénzt a veszteséges Alitaliába.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI/Reuters

Felkapott hírek

Friss hírek

Enyhít Olaszország, de turistáknak még kell a gyorsteszt

Az október végétől bevezetett szigorú óvintézkedéseket további öt tartományban törölték el, így a 20 olasz tartományból már csak nyolcban maradtak jelentőse korlátozások. A külföldről Olaszországba érkező európai uniós állampolgárok számára azonban továbbra is kötelező a belépés előtti 48 órában végzett PCR teszt vagy antigén gyorsteszt.

Read More »