Piaci körkép: a HSBC ajánlása miatt zuhannak a Shop Apotheke részvényei

  • Tartja magát heti konszolidációs zónájában a DE30
  • A HSBC ajánlása miatt zuhannak a Shop Apotheke részvényei
  • A Croda International profitfigyelmeztetése miatt nyomás alatt a vegyipari szektor

Vegyes hangulatban telik a hét utolsó kereskedési napja az európai piacokon, a részvényindexek nem találnak egységes irányt, de összességében inkább a csökkenés dominál. A mai makrogazdasági naptár nem tartalmaz igazán fajsúlyos eseményt, legfeljebb a kanadai munkaerőpiaci adat adhat némi támpontot a globális gazdaság állapotára vonatkozóan. A befektetők figyelmét ugyanakkor inkább az egyedi vállalatokkal kapcsolatos hírek kötik ma le.

DE30 grafikon

A német DE30 határidős kontraktus jegyzései nem mutatnak túl nagy volatilitást az elmúlt héten tapasztalt mozgásokhoz képest. A mutató továbbra is egy konszolidációs csatornában mozog, melynek alsó határa az 50 napos exponenciális mozgóátlag (EMA 50, kék görbe), felső korlátját pedig a 16.150 pont közelében található heti csúcsok jelzik.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Shop Apotheke (SAE.DE) részvényei ma hatalmas esést szenvednek el, jelenleg több mint 11%-os mínuszban forognak. Enek oka, hogy a brit HSBC bank a korábbi tartásról csökkentésre rontotta a vállalat részvényeire vonatkozó ajánlását, a papír célárát pedig részvényenként 55 euróra csökkentette, szemben a korábbi 72 eurós célárral. A bank elemzői hozzátették, hogy a Shop Apotheke értékeltsége jelenleg túl optimista a vállalat versenytársához, a DocMorrishoz képest.

Borús hangulat uralkodik az európai vegyipari szektorban is, mivel a brit óriáscég, a Croda International (CRDA.UK) profitfigyelmeztetést adott ki, azaz az idei adózás előtti eredmény várhatóan elmarad a korábbi előrejelzésektől. A bejelentés a vállalat részvényeinek árfolyamát 12,5%-kal küldte lejjebb a nap folyamán. A bizonytalan iparági hangulatra reagálva ma az egész európai vegyipari szektor esik.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek