3-as szintű önvezetési engedélyt kapott a Mercedes Kaliforniában

A Mercedes lett az első autógyártó, amely 3-as szintű önvezető technológiával szerelt járművek értékesítésére kapott engedélyt Kaliforniában, ezzel pedig megelőzte a Teslát, melynek járművei jelenleg csak 2-es szintű automatizált vezetési rendszerrel rendelkeznek. A Mercedes-Benz újítása az S-osztályú és az EQS járművekben opcióként lesz elérhető.

A kaliforniai gépjármű-felügyelet engedélyezte, hogy a Mercedes-Benz önvezető technológiája bizonyos körülmények között a vezető aktív irányítása nélkül is használható legyen a kijelölt autópályákon. A Mercedes Drive Pilot nevű rendszer lehetővé teszi, hogy a sofőrök legálisan levegyék a szemüket az útról, de szükség esetén rendelkezésre kell állniuk, hogy újra átvegyék az irányítást. A rendszer kizárólag autópályákon, nappali fényben és 40 mérföldes (azaz 64 km/órás) sebességig használható – közölte a gépjármű-felügyelet.

A Mercedes-Benz EQS bemutatója a Sanghaji Autószalonon. Forrás: Daimler Global

Kalifornia a Tesla egyik legnagyobb piaca, a Reuters számításai szerint az autógyártó tavalyi globális kiszállításainak 16 százalékát tették ki az államban értékesített autók, a Tesla által Full Self-Driving (teljes önvezetés) rendszernek nevezett funkció azonban csak 2-es szintű önvezetési technológiának felel meg, így a Mercedes most előnybe került.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Jövőre már a Ford is használhatja a Tesla töltőhálózatát

Megszűnik a Mercedes CLS

Forrás: Automotive News

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »