Piaci körkép: az Adidas húzza a német tőzsdét

  • Emelkedik a DE30 a hét végén
  • Munkaerőpiaci adatok érkeznek az USA-ból és Kanadából
  • Jelentett az Adidas (ADS.DE)

Javult a hangulat a hét utolsó kereskedési napján az európai piacokon, a német DE30 jelenleg közel 0,6%-os pluszban forog és közelíti a 15.950 pontos zónát. A befektetők figyelme leginkább az Adidas negyedéves eredményére és az Egyesült Államokból és Kanadából érkező munkaerőpiaci adatokra összpontosul.

Ma reggel tették közzé a német gyáripari megrendelésekről szóló adatsort, ami nagy esést mutatott, havi alapon 10.7%-kal csökkent a mutató a várt 2,1%-os visszaeséssel szemben. A márciusi eurózónás kiskereskedelmi adatok szintén negatív meglepetést okoztak, a tényadat -3.8% lett a -3,1%-os piaci várakozással, és az előző havi -2.4%-os értékkel szemben.

DE30 grafikon

Erőteljes emelkedéssel indította a napot a német DE30 és visszatért a 15.950 pontos szinthez. Forrás: xStation5

Vállalati hírek

Több mint 6%-ot emelkedett az Adidas (ADS.DE) árfolyama a hét utolsó kereskedési napján, miután a vártnál jobb negyedéves eredményt tett közzé a vállalat és fenntartotta éves előrejelzéseit. A jelentés mindenekelőtt megnyugtatta a befektetőket, akik arra vonatkozóan kerestek jeleket, hogy a cég árbevétele stabilizálódik-e.

Jelen állás szerint az Adidas jó úton jár ahhoz, hogy teljesítse organikus növekedésre vonatkozó idei célszámait, bár több bizonytalan tényező maradt még a készletezés és a márkapozícionálás területén (ezek említésére kiemelten figyelnek majd az elemzők a vállalat eredményértékelőjén.

A vállalat újra kínai influencereket használ a márka népszerűsítésére Kínában, de 2023-ban még mindig hatalmas működési veszteséggel (700 millió euró) számol. A cég egyelőre arra összpontosít, hogy 2024-2025-re jobb üzleti alapokat biztosítson, ehhez azonban az Adidasnak 5,7 milliárd euró értékű eladatlan készletet kell leépítenie, amelyből a problémás Yeezy márka közel 1,2 milliárd eurót tesz ki.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek