Piaci körkép: Kanye megint bedöntötte az Adidast

  • Kicsúszott a talaj az európai tőzsdék alól
  • A DE30 újra a nemrég áttört konszolidációs zóna felső határát teszteli
  • Zuhan az Adidas a Kanye Westtel történt szakítás következményei miatt

Alaposan elromlott a befektetők hangulata a hét utolsó kereskedési napján, a piaci szereplők az EKB és Fed jegybankárainak további szigorításra utaló megjegyzéseire reagálnak, ami visszavetette a korábbi vételi lendületet a kockázatos eszközökben. A tőzsdéket az sem segítette, hogy Oroszország újra heves rakétatámadásokat indított Ukrajna ellen.

A makrogazdasági naptárban ma a kanadai munkaerőpiaci riport és a Michigani Egyetem hangulatindexe szerepel, valamint az EKB és a Fed illetékesei is tartanak majd beszédeket a jelenlegi gazdasági helyzetről és a jegybanki intézkedésekről.

Élesen esik a pénteki kereskedésben a DE30 határidős index, az árfolyam ismét a korábban áttört konszolidációs zóna felső határához tért vissza. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

  • A HelloFresh (HFG.DE) részvényei közel 4%-kal esnek ma, miután a JP Morgan „alulsúlyozás”-ra rontotta a részvényre vonatkozó ajánlását.
  • Az Adidas (ADS.DE) papírok közel 12%-ot zuhantak ma a vállalat gyenge eredményszámai nyomán. Az Adidas figyelmeztette a befektetőket, hogy a 2023-as évet akár 700 millió eurót elérő működési veszteséggel zárhatják, melynek egyik oka az amerikai rapperrel (és elnök-aspiránssal) Ye-vel (korábbi nevén Kanye West), a Yeezy cipőmárka tulajdonosával  kötött együttműködés felmondása. A cég nyakán maradt ugyanis 1,2 milliárd euró értékű Yeezy ruházat, amit a kiskereskedelmi platformokon már nem fognak tudni értékesíteni, így várhatóan veszteségként kerül leírásra.
  • A JP Morgan fenntartotta vételi ajánlást a Volkswagen (VOW1.DE) és a Mercedes Benz (MBK.DE) részvényeire.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Méretet vált a Fiat Panda

A Fiat elhagyja a miniautók szegmensét, és a korábbinál nagyobb autókkal újítja meg kínálatát, melyeket belsőégésű motorral és teljesen elektromos hajtásláncokkal fognak értékesíteni. 

Read More »