Piaci körkép: bajban a Credit Suisse

Vegyes hangulatban indult a kereskedés a német részvénypiacon, és a többi európai index is hasonlóan viselkedik, enyhe konszolidáció vagy stagnálás látható a hét kezdetén, mely során számos fontos makroadat lát majd napvilágot.

Ma a Sentix hangulatindexet és az eurózóna kiskereskedelmi jelentését publikálták (mindkét adat elmaradt a várakozásoktól), míg az Egyesült Államokból a délután folyamán érkezik a tartós áruk megrendelésállományáról szóló adat.

Az EKB egyik jegybankára, Lane jelezte, hogy az inflációs nyomás további kamatemelések szükségességére utal az EKB márciusi (jövő heti) ülése után is. Holzmann hozzátette, hogy a restriktív kamatszint csak 4%-nál kezdődik.

Enyhe emelkedést mutat hétfőn a DE30 határidős index, az árfolyam újra a konszolidációs zóna tetejénél jár.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A svájci bank, a Credit Suisse (CSGN.US) részvényei ismét nyomás alá kerültek, miután kiderült, hogy a vállalat közel 20 éve legnagyobb részvényese, a Harris Associates a teljes részvénypakettjét eladta. A Harris Associates szerint nagyon bizonytalan a bankóriás jövője, melynek árfolyama az elmúlt 15 év alatt korábbi csúcsához képest már közel 95%-ot (!) esett.

A Covestro (1COV.DE) papírjai is esnek ma az Exane leminősítése miatt, mely a korábbi felülteljesítőről semlegesre rontotta a részvényekre vonatkozó ajánlását.

A HSBC a korábbi tartásról vételre javította a Lufthansa (LHA.DE) részvényeire adott ajánlását. Az elemzők szerint a cégnek vonzó az árazása, az utazási kereslet pedig a várt felett alakul.

A Porsche (P911.DE) és a Ferrari (RACE.IT) csatlakozott a német és olasz kormány álláspontjához, miszerint a szintetikus üzemanyagot használó járműveket ki kell vonni a tiltás alól, melyet a belsőégésű motorral szerelt járművek értékesítésére vezetnének be 2035-től az Európai Unióban. A kormányok ellenállása miatt határozatlan időre elhalasztották a kérdésről történő uniós szavazást. A Porsche úttörővé kíván válni a zéró-emissziós üzemanyagpiacon, és már létre is hozott egy óriási e-üzemanyaggyárat Punta Arenasban, Chilében.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek