Piaci körkép: az 50%-os Fibonacci szinten pihen a DAX

Nagyrészt stagnálnak szerdán az európai tőzsdék, a főbb indexek csak kis mozgásokat produkálnak, de a piaci hangulat némileg javult a kínai, koronavírus elleni korlátozások enyhítése nyomán.

Ahogy tegnap, a makrogazdasági naptár ma sem tartogat fontosabb eseményeket, így a befektetők az egyes vállalatokkal és gazdasági szektorokkal kapcsolatos hírekre figyelhetnek.

A mai kereskedés első felében alig mozdultak az árfolyamok a német blue chipek piacán, a DE30 kontraktusok jelenleg az 50 napos exponenciális mozgóátlag felett forognak. Az aktuális árfolyam továbbá a 2021 júliusában indult eső szakasz 50%-os Fibonacci visszatérési szintjével is megegyezik.

DE30 napi bontású (D1) grafikon. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Gyengén teljesítenek ma a német autógyártók, a Porsche (P911.DE) részvényei 1,55-os mínuszban forognak, a Mercedes-Benz (MBG.DE) 0,2%-kal, a Volkswagen (VW.DE) pedig közel 0,5%-kal csökken.
  • A Barclays vételre javította a az Airbus (AIR.DE) és a Deutsche Telekom (DTE.DE) részvényekre adott ajánlását. A Deutsche Telekomra (DTE.DE) vonatkozó célárát 23,5-ről 25 euróra emelte a Barclays.
  • Jó a hangulat az Adidas (ADS.DE) és a Zalando (ZAL.DE) piacán, melyet az ünnepi időszak megnövekedett fogyasztói kereslete igazolhat.

A mai csendes kereskedés és az index stagnálása ellenére egyes iparágak jobban, míg mások rosszabbul teljesítenek. Az olajipari cégek és a luxuscikkekhez köthető vállalatok emelkednek ma, ami a kínai korlátozások könnyítésének, az árupiacok javuló hangulatának, illetve Oroszország döntésének – miszerint nem szállít olajat azoknak az országoknak, melyek egyetértenek az ársapka alkalmazásával – tudható be. Az autóipari szektor viszont gyengén teljesít, melynek oka, hogy a piaci szereplők egy elhúzódó európai recesszió kialakulásától tartanak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek