Piaci körkép: lassan ereszkedik az európai infláció

A szerdai kereskedés az előző napokhoz hasonlóan oldalazással telik a német piacon, a befektetők elsősorban az eurózóna inflációs adataira figyelnek, délután pedig a tengerentúlon is felpörögnek az események.

Ma délelőtt 11 órakor publikálták az eurozónára vonatkozó novemberi fogyasztói inflációs adatot. A közzététel szokás szerint az uniós tagállamok inflációs adatainak közzétételét követte, így nem okozott komolyabb reakciót a piacon. Az elemzők arra számítottak, hogy az euróövezeti fogyasztói infláció az októberi 10,6%-os év/év értékről novemberben 10,4%-ra csökken, a tényleges adat viszont ennél alacsonyabb, kereken 10%-os lett.

Az egyes tagállamok novemberi inflációs adatai:

  • Németország: 10.0% (előző hó: 10.4%)
  • Spanyolország: 6.8% (előző hó: 7.3%)
  • Franciaország: 6.2% (előző hó: 6.2%)
  • Hollandia: 11.2% (előző hó: 16.8%)
  • Olaszország: 11.8% (előző hó: 11.8%)

A swap ügyletek árazása alapján jelenleg 24%-os a valószínűsége annak, hogy az EKB újabb 75 bázispontos emelést hajt végre decemberi ülésén, azaz immár az 50 pontos kamatemelés az esélyesebb.

Délután 14:15-kor közöltek friss adatokat az amerikai munkaerőpiacról, az ADP jelentés szerint 127 ezerrel nőtt a munkavállalók száma novemberben, az elemzők azonban nagyobb, 200 ezres növekedésre számítottak.

Picivel később, 1430-kor publikálták a harmadik negyedéves GDP adatokat, ami viszont túlszárnyalta a várakozásokat, az amerikai gazdaság 2,9%-kal nőtt a harmadik negyedévben, szemben a 2,7%-os piaci konszenzussal. A tőzsdék szempontjából viszont a legfontosabb a Fed elnökének beszéde lesz, mely fél 8-kor kezdődik majd.

DE30 index, napi bontású (D1) grafikon. A német blue chipek enyhe pluszban forognak ma, az index továbbra is 14.400 pont körül ingadozik. Forrás: xStation5

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Az amerikai Workday (WDAY.US) jó negyedéves eredménye javította az SAP (SAP.DE) részvények körüli hangulatot, az árfolyam 1%-kal emelkedik.
  • Az UBS Bank vételi ajánlást adott ki a United Internet (UTDI.DE) részvényeire. A vállalat papírjai közel 3%-os pluszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Méretet vált a Fiat Panda

A Fiat elhagyja a miniautók szegmensét, és a korábbinál nagyobb autókkal újítja meg kínálatát, melyeket belsőégésű motorral és teljesen elektromos hajtásláncokkal fognak értékesíteni. 

Read More »