Piaci körkép: enyhe emelkedés a Fed-döntés előtt

● Enyhe pozitív korrekció látható az európai tőzsdéken a Fed esti kamatdöntését megelőzően
● Az Uniper államosítása miatt a cég részvényei több mint 30%-ot zuhantak

Vegyes hangulatban folyik a kereskedés szerdán az európai részvénypiacokon, a befektetők az esti amerikai kamatdöntésre várnak. A piaci mozgásokat az orosz katonai mozgósítás és az Uniper német gázszolgáltató államosítása is befolyásolja, délután pedig az amerikai ingatlanpiacról és az olajkészletekről érkeznek makroadatok.

A DE30 napi grafikonját tekintve látható, hogy az index továbbra is a kora szeptemberi mélypontok környékén mozog. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A német tőzsdén a nap témája az Uniper (UN01.DE) államosítása. A szövetségi kormány részvényeket vásárol a finn Fortumtól – ami az Uniper egyik fő részvényese – a jelenlegi piaci ár töredékéért, konkrétan részvényenként 1,7 euróért. A kormány átveszi a cég részvényeinek közel 99%-át.

A Fortum szerint az Uniper közel 8,5 milliárd euró veszteséget szenvedett el az elmúlt időszakban az orosz gázszállítások blokkolása miatt. Az Uniper részvényei ma több mint 34%-ot zuhantak, míg a Fortum (FORTUM.FI) részvényei több mint 8%-ot erősödtek.

Elemzői lépések

● A Deutsche Post (DPW.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását „semleges”-re rontotta a Goldman Sachs. A célár 38 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »