A Renault Captur testvérmodellje lesz az új Mitsubishi ASX

A Mitsubishi 2020-ban közölte, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi szövetség költségcsökkentési törekvései miatt nem fog több új modellt bevezetni Európában, inkább Japánra és a délkelet-ázsiai piacra koncentrál. Az ASX és a Colt azonban Renault-alapokon mégis tovább él. 

A Renault és a Mitsubishi 2021-ben állapodott meg arról, hogy két új modelljét a Renault gyáraiban, a francia gyártó platformjain gyártanak majd – így menekült meg az ASX-et és a Colt a „kihalástól”, melyek a Captur és a Clio testvérmodelljei lesznek.

A Colt csak 2023 novemberében kerül piacra, de az ASX fejlesztése előrébb jár, már jövő márciusban megjelenik az autószalonokban. Az ASX full-hibrid és plug-in hibrid változatban lesz kapható – közölte a Mitsubishi.

Az ASX, amelyet egyes piacokon RVR vagy Outlander Sport néven is árulnak, a Mitsubishi egyik alapmodellje. Európában 2010-ben vezették be, tavaly a Dataforce adatai szerint 4898 darab ASX-et adtak el a régióban.

A motorváltozatok a Capturhoz – a Renault európai bestselleréhez – hasonlóan az 1 literes benzinestől indulnak, lesz 1,3 literes benzines is 12 voltos mild hibrid rendszerrel, a teljes- és plug-in hibridekhez pedig az 1,6 literes motort párosítják.

Az ASX és a Captur CMF-B nevű platformjára a Renault-Nissan szövetség további modelljei és épülnek, például a Nissan Juke, a Dacia Sandero és a Dacia Jogger.

Forrás: Automotive News

.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »