Piaci körkép: újabb pert nyert a Bayer az Egyesült Államokban

● Enyhe pluszban az európai tőzsdék
● A DE30 lokális csúcsát teszteli 13.200 pontnál
● Az Airbus bízik a szélestörzsű gépek keresletének helyreállásában

Erősödnek az európai részvénypiacok a hét első kereskedési napján, de a forgalom – főleg délután – várhatóan alacsony marad, mivel az amerikai piacok ünnep miatt zárva tartanak. A gazdasági naptár is üres, így ma csendes kereskedésre számíthatunk. A két figyelemre méltó esemény ma az EKB elnökének beszéde lesz az Európai Parlamentben (15 órakor és 17 órakor), illetve a Fed-tag Bullard tart beszédet 17:45-kor).

A DE30 esése a kora márciusi emelkedő szakasz 78,6%-os visszatérési szintjénél állt meg, legalábbis egyelőre. A kerek 13 ezer pontos szint támaszként szolgált, de a világpiaci gazdasági kilátások továbbra is kérdésesek, így nem zárható ki a lefelé tartó mozgás folytatódása.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Ilyen forgatókönyv esetén az említett 13.000 pontos szint lesz kulcsfontosságú, mivel ennek letörése megnyitná az utat a március eleji mélypontok teszteléséhez 12.500 pont környékén. Másrészről, ha a bikák át tudják tolni felfelé az indexet a 13.200 pontos swing szinten, akkor a vevők figyelme a 13.400 pontos ellenállási zónára irányulhat, amit a 61,8%-os visszatérési szint és a piaci geometria felső határa jelöl.

Vállalati hírek

Christian Scherer az Airbus (AIR.DE) kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy a vállalat kezdi látni a helyreállás jeleit a szélestörzsű gépek keresleti oldalán. További hír, hogy Guillaume Faury, az Airbus vezérigazgatója közölte, hogy az európai gyártó tárgyalásokat folytat a Qatar Airways-zel a fennálló jogi vitájuk rendezésére, melynek nyomán az Airbus törölte a Qatar Airways megrendeléseit.

A Reuters riportja szerint az Air India tárgyalásokat folytat az Airbus és a Boeing vállalatokkal 300 darab keskenytörzsű gép esetleges megvásárlásáról. A légitársaság azt fontolgatja, hogy csak az egyik gyártótól vásároljon vagy mindkét cégtől rendeljen.

A Bayer (BAYN.DE) megnyerte negyedik Roundup perét az Egyesült Államokban. Egy oregoni bíróság úgy ítélte meg, hogy nem a Monsanto által forgalmazott gyomirtó – mely céget a Bayer később megvásárolta – okozta a felperes rákbetegségét.

Elemzői lépések

● A Varta (VAR1.DE) részvényire „vétel” ajánlást adott ki a Goldman Sachs. A célár 102 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek