Piaci körkép: magas fogyasztás miatt fizet kártérítést a Porsche

● Az európai piacok próbálnak helyreállni a tegnapi zuhanásból
● A DE30 még mindig 400 ponttal elmarad szerdai záróárától
● Az E.ON a Goldman Sachs felminősítésére emelkedik

Erősödnek az európai részvénypiacok a hét utolsó napján, az indexek a tegnapi zuhanás után próbálnak talpra állni, de a DE30 még így is mintegy 400 ponttal elmarad a szerdai záróárától. Az olasz FTSE MIB (ITA40) teljesít ma a legjobban 1,6%-os erősödésével, míg a lengyel WIG20 (W20) lemaradt és 0,4%-kal csökken. A piaci hangulat azután kezdett javulni, hogy a japán jegybank változatlanul hagyta a kamatlábakat, szemben a svájci jegybankkal, mely tegnap 50 bázispontos emelést hajtott végre.

A DE30 tegnapi esését a kerek 13 ezres szint állította meg, amit a kora márciusi emelkedő szakasz 78,6%-os visszatérési szintje is jelöl (narancs kör).

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Az index ma a helyreállással próbálkozik, és amennyiben folytatódna az emelkedő mozgás, a kulcsfontosságú ellenállás 13,400 pont körül található, amit korábbi árreakciók, a 61,8%-os visszatérési szint és a piaci geometria felső határa is jelez. A bikák kilátásainak javulásához ezt az akadályt kellene leküzdeni.

Vállalati hírek

Az Audi, a Volkswagen (VOW1.DE) leányvállalata bírósági keresetet nyújtott be egy elektromos autógyártóval, a NIO-val szemben. Az Audi szerint a NIO európai piacra szánt modelljei sértik az Audi szabadalmait.

Szintén a Volkswagennel (VOW1.DE) kapcsolatos hír, hogy a gyártó beleegyezett egy 80 millió dolláros bírság kifizetésébe, mely a Porsche által 2005 és 2020 között eladott járművek hivatalos fogyasztási adataival kapcsolatos. A vád szerint a gyár által megadott fogyasztási adatok nem feleltek meg a valóságnak.

Porsche 911 GT3 – forrás: Porsche Newsroom

Elemzői lépések

● Az E.ON (EOAN.DE) részvényire vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Goldman Sachs. A célár 12,50 euró.
● A Grand City Properties (GYC.DE) részvényire vonatkozó ajánlását „vétel”-re javította a Societe Generale. A célár 16,70 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

A kávéról kicsit másképp (x)

Hatékonysági és újrahasznosítási lázban ég a világ, miért éppen a kedvenc forró fekete italunk alapanyaga lenne híján az alternatív felhasználási ötletekből, miért éppen a benne rejlő lehetőségeket ne aknáznánk ki?

Read More »