A dízelbotrány újabb 242 millió dollárjába kerül a Volkswagennek

Nagyrészt emelkednek pénteken az európai részvényindexek, a német DE30 0,55%-kal került feljebb. A befektetők óvatos optimizmussal figyelik a kínai gazdaság újranyitását és az EKB és a Fed agresszív kamatemeléseivel kapcsolatos aggodalmak is enyhültek.

Az Egyesült Királyságban viszont rossz a hangulat, a piaci szereplők a pénzügyminiszter által előterjesztett új gazdaságélénkítő költségvetési csomagot emésztik, illetve azt mérlegelik, hogy az milyen hatással lehet a Bank of England monetáris szigorítással kapcsolatos terveire. Ezen a héten mindenesetre az európai börzék – ma délig – közel 2%-os emelkedést könyvelhettek el.

Forrás: xStation5

A DE30 tegnap át tudta törni a 14.000 pontnál lévő fő ellenállási szintet, ami egybeesett az ék alakzat felső határával. A pozitív hangulat ma is kitart, így nem zárható ki a következő ellenállási szint megtámadása 14.465 pont környékén. Másrészről, ha a piaci kedv elromlana, akkor egy újabb eladási hullám indulhat meg a 13.325 pontos fő támasz felé.

Vállalati hírek

A Volkswagen (VOW3.DE) bejelentette, hogy körülbelül 242 millió dollárt fog kifizetni 91 ezer ügyfélnek az Egyesült Királyságban, a 2015-ben kirobbant dízelbotránnyal kapcsolatos peren kívüli megegyezés keretében.

Az Airbus (AIR.DE) és a Qatar Airways jövő nyáron egy 3 hónapos tárgyalás elé néz, miután egy brit bíró elutasította a légitársaság eljárásjogi vádjait. A Qatar Airways mintegy két tucat A350-es hosszútávú repülésre alkalmas gépet tart a földön biztonsági kockázatok miatt, mivel a gépek külső felületén problémák adódtak a védő festékréteg lepattogzása miatt.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Siemens (SIE.DE) technikai elemzésével ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 81%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: 3 hónapos mélyponton a DAX

Mínuszban forognak az európai tőzsdék csütörtökön a borús ázsiai kereskedést követően. A mindig jelen lévő recessziós félelmeken túl nincs különösebb egyértelmű oka a mai csökkenésnek, de az európai blue chip indexek 1% feletti veszteséget mutatnak.

Read More »

A NATO a legjelentősebb fenyegetésnek minősítette Oroszországot

A NATO-tagországok vezetői szerdán, madridi csúcstalálkozójukon elfogadták az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének új, a következő évtizedre vonatkozó stratégiai koncepcióját. A találkozón Svédországot és Finnországot hivatalosan is felkérték a csatlakozásra; a két ország várhatóan már a jövő héten aláírja az erről szóló jegyzőkönyvet.

Read More »