Piaci körkép: jól fogytak a BMW-k Kínában

● Vegyesen forognak az európai indexek
● A DE30 visszacsúszott 16 ezer pont alá
● A BMW rekordszámú autót adott el tavaly Kínában

Vegyesen forognak az európai indexek csütörtökön, a német, francia, brit és orosz tőzsdék kissé visszahúzódnak, míg a holland, spanyol, olasz és lengyel piac emelkedik. Ma nem érkezik fontosabb makroadat, ugyanakkor Lael Brainard meghallgatása – akit a Fed alelnökének jelöltek – hozhat némi volatilitást a piacokra 16 óra körül.

A DE30 lassan ereszkedni kezdett, miután nem sikerült áttörnie a múlt heti esés 61,8%-os visszatérési szintjén (16.060 pont környékén). A német index az 50%-os visszatérési szint és a 200 órás mozgóátlag (lila vonal) alkotta árzóna alá csúszott vissza 16.000 pont környékére, majd később tesztelte a 38,2%-os visszatérési szinttel jelzett támaszt is 15.925 pontnál.

Forrás: xStation5

Bár az index rövid időre a lokális piaci geometria alsó határa (15.970 pont) alá esett, sikerült hamar visszakapaszkodnia, jelezve, hogy a rövidtávú emelkedő trend még nem feltétlenül ért véget.  A legközelebbi rövidtávú ellenállás a lélektanilag is fontos 16.000 pontnál található.

Vállalati hírek

A Thyssenkrupp (TKA.DE) részvénykibocsátás útján 600 millió euró értékben tőkeemelést tervez az elektrolízis részlegében. A Thyssenkrupp tőzsdére szeretné vinni a részleget, és a pletykák szerint az új társaság 10-20% közötti szabad részvényállománnyal rendelkezne 3-6 milliárd euró közötti értékeltséggel. A Thyssenkrupp megtartaná többségi részesedését az üzletágban.

A BMW (BMW.DE) bejelentette, hogy 846 ezer BMW és Mini márkájú autót értékesített Kínában 2021-ben, 9%-kal többet, mint 2020-ban. Az úgynevezett “új energia járművek” – azaz hibridek és elektromos modellek – eladása 70%-kal 48 ezer darabra nőtt. A BMW ezzel rekordévet zárt Kínában.

Elemzői lépések

● A Henkel (HEN3.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Societe Generale. A célár 88 euró.
● A K+S (SDF.DE) részvényekre vonatkozó ajánlását “vétel”-re javította a Berenberg. A célár 20 euró.

Forrás: XTB

Az elemzés teljes verziója további vállalati hírekkel és a Thyssenkrupp (TKA.DE) technikai elemzésével  ingyenes regisztráció mellett elérhető az xStation platformon.

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, most ezt is kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!

  • Kockázati felhívás
Jelen tartalmat az X-Trade Brokers Dom Maklerski S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat, nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el.
A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak.
A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 73%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12. Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Piaci körkép: éves mélypontján a DAX

Jelentős eladási hullám bontakozott ki a hét utolsó kereskedési napján az európai részvénypiacokon, a DE30 több mint 2%-kal került lejjebb és közel kétéves mélypontra jutott. Az eleve borús hangulatot a német BMI adatok rontották tovább.

Read More »