Így segítenek az ionok a levegő tisztításában (x)

A friss és egészséges összetételű levegő alapvető szükségletünk ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Ha tiszta levegőt lélegzünk, az nagyban hozzájárul ahhoz, hogy testileg, lelkileg, szellemileg jól funkcionáljunk.

Azonban a modern kornak köszönhetően számos olyan kisebb-nagyobb összetevő is megtalálható a légtérben, amelyektől jó, ha megszabadulunk. Természetes és mesterséges szemcsék egyaránt körülvesznek minket, és bejutnak a szervezetünkbe a légzéssel. Azonban a légtisztító készülékek gyors és hatékony megoldással szolgálnak.

A légtér nemkívánatos elemei

Azt mindannyian megtanuljuk az általános iskolában, hogy a levegő nagyrészt oxigénből, hidrogénből, nitrogénből áll. Emellett számos további kémiai elem alkotja ezt a számunkra létfontosságú anyagot. Azonban egyéb olyan szemcsék is körülvesznek minket, amelyek panaszokat okozhatnak.

Érdemes kivonni az olyan mikrobákat a légtérből, mint a baktériumok, a gombák, a vírusok, a paraziták. Emellett az allergének is megnehezíthetik a mindennapjainkat, csakúgy mint a légtérben a magas víztartalom. A Páramentesítő.hu páramentesítői és légtisztító készülékei célzottan teszik egészségesebbé a levegőt.

Röviden az ionokról

Az egyik legújabb légtisztító technológia az ionok alkalmazása. Ismételjük hát át röviden, mit érdemes tudni ezekről a részecskékről. Az ionok olyan atomok, amelyek pozitív vagy negatív töltéssel rendelkeznek. A polaritásuk attól függ, hogy az elektronokból hiány vagy többlet keletkezik-e az atomban.

A pozitív töltésű kationokban elektronhiány jön létre, míg a negatív töltésű anionokban az elektronok kerülnek túlsúlyba. Mint minden, a levegő és az azt alkotó elemek is atomokból, molekulákból és ionokból állnak. Az ionokkal működő légtisztítók a különböző töltésű ionok közötti kölcsönhatást használják ki.

Így segít az ionizátor

A szennyezett levegőre jellemző, hogy többségbe kerülnek benne a pozitív töltésű ionok. Ez nem csupán a külső, erősen terhelt légtérre vonatkozik. Egy zsúfolt irodában vagy osztályteremben is könnyen felborul az ionok egyensúlya. Annak érdekében, hogy ne tompuljon a figyelmünk, és ne legyen rossz a közérzetünk, jó, ha gyorsan helyreállítjuk a balanszt.

Az ionizátorok éppen ebben segítenek nekünk. Negatív töltésű atomokat, vagyis anionokat juttatnak a levegőbe. Ezek magukhoz vonzzák a kationokat, kiegyenlítve így az ionok arányát, és tisztábbá téve a levegőt.

Az e-nano technológia

Nem csupán az ionizátoros légtisztítók használják ki a két polaritás közötti vonzó hatást. Az e-nano technológia ugyancsak az ionokat használja a szennyeződések megkötésére. Ezekben a készülékekben egy ionokkal átitatott szűrőbetét található.

Ezek az anionok és kationok a beszívott levegőből magukhoz vonzzák az ellentétes töltésű szennyeződéseket. Így könnyedén semlegesíthető többek között a házi por, a dohányfüst, az allergének és a kórokozók jó része.

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

A világszerte népszerű lager Olaszországból (x)

Olaszország hazai gyártású sörei közül az egyik legismertebb a Peroni, amely szerte a világon kedvelt márka. A Forma-1 futamok iránt rajongók is ismerhetik, ugyanis az Aston Martin egyik fő támogatója. A cikkben annak járunk utána, hogy mit érdemes tudni erről a sörről.

Read More »