Erős évre számít az Under Armour

Az amerikai sportruházat-gyártó Under Armour erős évre számít idén, megemelték értékesítési előrejelzésüket és profitvárakozásukat is. A részvények árfolyama egy év alatt 200%-ot erősödött.

A cég első negyedéves árbevétele 1,26 milliárd dollár lett, meghaladva az 1,13 milliárdos elemzői konszenzust, az egy részvényre jutó eredmény (EPS) pedig 16 centre ugrott, szemben a 3-4 centes piaci várakozással. A nettó nyereség soron is sikerült pozitívba fordulni, a 2020 első negyedévi 590 millió dolláros veszteség után az idei első negyedévben már 80 milliós profitot ért el az Under Armour.

A kedvező folyamatok nyomán a cég megemelte egész évre vonatkozó árbevétel-várakozását is, a korábban jelzett egyszámjegyű növekedési becslést most 15-20% körüli bővülésre módosították. Az Under Armour vezérigazgatója Patrik Frisk kijelentette, hogy az erős mérleg és az alacsony készletek együttese azt jelenti, hogy a cég működése visszaáll a hosszabb távon fenntartható, nyereséges növekedési pályára.

Az amerikai kiskereskedelmi szektor úgy tűnik, kezd magára találni a koronavírus-járvány miatti visszaesést követően, tavaly május elején az Under Armour részvényei 8 dollár alatt forogtak, most pedig 24 dollár körül jár az árfolyam, azaz a részvény visszatért a járvány kitörése előtti szintekre.

A teljes cikk angol nyelven a Capital.com oldalán olvasható.

Próbálja ki a tőzsdei kereskedést a Capital.com-nál!
A regisztrációs felület ide kattintva érhető el.  
Kockázati figyelmeztetés
Az ezzel a szolgáltatóval CFD-kereskedelmet folytató lakossági befektetők 71,2%-a veszteséget szenved. Gondolja át, hogy megéri-e megkockáztatnia a veszteséget. A különbözeti (CFD) ügyletekkel folytatott kereskedés kockázatos, és adott esetben a befektetett tőke teljes egészét is elveszítheti. A lehetséges veszteség nagysága a letét összegére korlátozódik.
A határidős OTC-instrumentumokkal végzett tranzakciók kockázatosak, és nemcsak nyereséget, hanem veszteségeket is eredményezhetnek. A múltbeli nyereség nem garantálja a jövőbeli nyereséget. Vegye igénybe a Capital.com képzési szolgáltatásait a kockázatok megértéséhez, még mielőtt kereskedni kezdene.
A Capital Com (UK) Limited egy Angliában és Walesben 10506220 cégjegyzékszám alatt bejegyzett társaság. A vállalat tevékenységét a brit pénzügyi felügyelet, a Financial Conduct Authority (FCA) engedélyezte és szabályozza 793714-es regisztrációs szám alatt.
A Capital Com SV Investments Limited egy HE 354252 cégjegyzékszám alatt bejegyzett ciprusi társaság. A vállalat a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság (CySEC) 319/17 szám alatt kibocsátott engedélye alapján és szabályozásának megfelelően folytatja tevékenységét. Capital Com SV Investments Limited, cégjegyzékszám: 354252, bejegyzett cím: 28 Octovriou 237, Lophitis Business Center II, 6. emelet, 3035, Limassol, Ciprus.

Felkapott hírek

Friss hírek

Még az idei G7 is a Brexitről szól

A Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti áruforgalom ellenőrzésére június végéig türelmi időszak érvényes, London azonban ezt egyoldalúan októberig meghosszabbította. A határvitaként emlegetett ügy meglehetősen komoly súlyú napirendi ponttá vált a G7 délnyugat-angliai csúcstalálkozójának második munkanapján.

Read More »