Covid: megdőlt a halálozási rekord az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban tegnap két koronavírus-rekord is megdőlt. A halálozások száma a járvány tavaszi hullámánál 2752-nél tetőzött, míg most szerdára már legalább 2760 elhunytat regisztráltak.

Szintén nem jó jel a következő hetekre nézve, hogy a kórházban ápoltak száma az USA-ban most először haladta meg a 100.000 főt, ezzel november eleje óta több mint kétszeresére nőtt azon fertőzöttek száma, akik kórházi kezelésre szorulnak.

Az Egyesült Államok továbbra is magasan első a koronavírus fertőzöttek összesített számában és a halálozások számában is. A Worldometer statisztikái szerint már 14,3 millió felett jár az összesített esetszám, a halálozások száma pedig közelíti a 280 ezret.

Az aktív esetek számában is páratlanul magas az amerikai adat: jelenleg 5.571.964 aktív fertőzöttet tartanak nyilván, és ebben az adatban még vélhetően csak részben szerepel a hálaadás hétvégéjére időzített utazások és összejövetelek hatása.

A teljes cikk a NYT weboldalán, angol nyelven olvasható.

Tovább olvasom →

Forrás: New York Times / Worldometer

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »