Franciaország havonta 400 menekültet fogad be Görögországból

  • Franciaország a jövőben havonta négyszáz menekültet fogad be Görögországból a mediterrán ország tehermentesítése érdekében.
  • Mindez az Európai Unió által nyújtott logisztikai segítségnek is köszönhetően valósulhat meg.
  • Párizs összesen nagyjából 30 ezer ember befogadására kötelezte magát európai megállapodások keretében.


Franciaország a jövőben havonta négyszáz menekültet fogad be Görögországból a mediterrán ország tehermentesítése érdekében – jelentette be csütörtökön a párizsi belügyminisztérium.

Mindez az Európai Unió által nyújtott logisztikai segítségnek is köszönhetően valósulhat meg – tették hozzá a tárcánál.

Az uniós tagállamok tavaly abban állapodtak meg, hogy a migrációs válság által leginkább érintett Görögországból és Olaszországból összesen 120 ezer menekültet fogadnak be, ám eddig ebből nem sok valósult meg.

Június elejéig az Európai Bizottság adatai szerint Franciaország 543 menekültet fogadott be Olaszországból és Görögországból; s mindössze 1911 menedékkérőt osztottak szét a tagállamok között.

Párizs emellett nagyjából 30 ezer ember befogadására kötelezte magát európai megállapodások keretében.

Kitekintő / MTI

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »