Instagrammal kampányol a reptéri biztonsági szolgálat

A Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) az Instagram nevű alkalmazáshoz fordult, hogy növelje a már amúgy sem jó hírnevét – írja a Mashable.

Bár 2001. szeptember 11-ei terrortámadások óta fokozottan védik az amerikai légtereket, az ezzel járó szigorításoknak nem minden utazó viseli könnyen. Ha a kötelező átvilágítás, öv és cipőlevétel nem érte volna el hatását, a teljes testszkenner sok utasnál verhette már ki a biztosítékot az évek alatt

A Hivatal most egyedi módon próbálja kiengesztelni az embereket: sorban állás közben a biztonsági szolgálat által elkobzott fegyverekről készült képeket nézegethetik okostelefonjaikon. Az intézmény ugyanis saját Instagram fiókot hozott létre, ahol egyedi fegyverek effektekkel tarkított képeit osztja meg követőikkel. Az állami szervnek nem ez az első hasonló próbálkozása, hiszen 2008-ban saját blogot hoztak létre erre a célra.

Varga-Tóth Tamás

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »