Nem jut pénz a légiközlekedésre?

Ha a közeljövőben életbe lépnek az automatikus megszorítások az Egyesült Államokban, az válságos helyzetet eredményezhet a légiközlekedésben is – írja a CNN.com. Ray LaHood, amerikai közlekedési miniszter szerint a költségcsökkentő intézkedések a Szövetségi Légügyi Hivatal működésére is nagy hatással lesznek, ami járatkéséseket és a kisebb repülőterek működésképtelenné válását eredményezheti. LaHood még posztjától is kész lenne megválni emiatt.

„Az olyan nagyobb városokba utazóknak, mint New York, Chicago vagy San Fransisco, akár 90 perces késéssel is számolniuk kell a csúcsidőszakban, mivel nem lesz szolgálatban elegendő számú légiirányító” – mondta el LaHood. „A nagy repülőterekről kiinduló késések tovagyűrűznek majd az egész országban” – tette hozzá. Mindezt ugyan áprilisig nem lehetne érezni, ezt követően azonban a kiadáscsökkentések következtében elkerülhetetlen lenne a légiirányítók leépítése.

A republikánus LaHood fel akarja hívni a figyelmet saját pártján belül is a kompromisszum szükségességére, ezzel pedig a 85 milliárd dolláros megszorítócsomag elkerülésére, amely március elsejével lépne életbe. A belbiztonsági minisztérium közleménye szerint a várható leépítések miatt a biztonsági ellenőrzések időtartama is megnövekedhet, ami szintén hozzájárul majd a további késésekhez.

Pintér Melinda

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »