Gáza: ENSZ-alkalmazott az elhunytak listáján

Csütörtökön, nem sokkal délután egy óra után életét vesztette az UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) egyik ötvenes éveiben járó arabtanára, Marwan Abu al-Qumszán. A tanár az UNRWA dzsabaliai előkészítő fiúiskolájában (UNRWA Preparatory Boys School) dolgozott. Az UNRWA honlapja szerint a férfi egy észak-gázai izraeli légitámadásban halt meg, amikor testvérével autóval utaztak. A férfi testvére súlyos sérüléseket szenvedett. 

Az UNRWA részvétet nyilvánított a férfi családja felé, valamint aggodalmát fejezte ki a jelenlegi erőszakos cselekmények miatt, hiszen az nagy mértékben veszélyezteti mindkét fél civiljeinek életét. Felszólították továbbá mindkét harcoló felet, hogy előzzék meg az erőszakos cselekmények további terjeszkedését, valamint tartsák tiszteletben a nemzetközi jog vonatkozó előírásait, különös tekintettel a polgári lakosság védelmére irányuló szabályozásokra. 

Pénteken a BBC egyik képszerkesztője, Dzsihad Misarawi tizenegy hónapos kisfiát és sógornőjét vesztette el egy Gáza elleni izraeli támadásban, amely saját házukat érte. A támadásban a férfi másik gyermeke és bátyja is megsérült. Misarawi kisfia holttestével a karjában adott interjút az őt foglalkoztató BBC-nek; az esetről készült kép illetve videó már körbejárta a világot. 

Lorencsics Emese

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »