Tüntetések sora a válasz a kormány tervére Chilében

Patagónia chilei részén öt új víztározó épül majd a hétfőn elfogadott, Hydroaysén névre keresztelt megaprojekt eredményeképpen, a tervtől a lakosság azonban nincs elragadtatva, írja a La Tercera.

Több városban is tüntetések alakultak ki, több száz embert gyűlt össze Valparaisoban, Temucóban, Valdivában,  Santiagóban és La Serenában, hogy nemtetszésüket kifejezzék.A megmozdulások miatt az említett térségekben eddig legalább harminc embert vettek őrizetbe a hatóságok.

A La Serena-i egyetemisták is csatlakoztak az akcióhoz, ők azonban békésen tüntettek, összetűzésekre nem került sor. Temucóban viszont tíz egyetemistát is őrizetbe vettek, Valdiviában pedig komoly összetűzésre is sor került, melynek következtében öt egyetemista megsérült.

Környezetvédő csoportok szerint az ellenállási hullám tovább folytatódik, május 21-re pedig egy nagyszabású tüntetést terveznek.

Sándor Nóra

Friss hírek

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »
Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »