Lezárult a világ egyik legnagyobb médiaüzlete

Befejeződött csütörtökön a nemzetközi gazdaságtörténet egyik legnagyobb médiaüzlete, az AT&T amerikai távközlési vállalat és a Time Warner médiavállalat fúziója.

Az AT&T 85 milliárd dollárért vásárolta meg a Time Warnert, így az internet-, telefon- és kábelszolgáltató érdekeltségébe került többek között az HBO mozicsatorna, a Warner Bros. filmstúdió és a CNN hírtelevízió is.

Az ügyletet 2016 őszén jelentették be, de az amerikai kormány versenyjogi aggályokra hivatkozva bíróságon próbálta megakadályozni a fúziót, mert úgy vélték, hogy a hatalmas távközlési és médiakonglomerátum létrejötte árthat a versenynek és a fogyasztóknak, továbbá áremelkedéshez vezethet.

Az állam beadványát kedden utasította el egy kerületi bíró. Ez ellen az igazságügyi minisztérium még fellebbezhet, de a tárca csütörtökön jelezte, hogy nem kéri a fúzió elhalasztását ennek mérlegeléséig.

  • Kapcsolódó cikkünk:

Forrás: MTI/AP/dpa

Friss hírek

Hogyan védd a lábaidat, ha sokat állsz? (x)

Vannak olyan szakmák, olyan munkakörök, amelyekben kifejezetten sokat kell állni. Akár egyhelyben, akár folyamatos mozgásban vagyunk, a lábunk nagy terhelésnek van kitéve. Hosszú távon ez okozhat lábdagadást, visszereket, súlyosabb esetben pedig trombózist is.

Read More »