Ausztria csoportos pert indít a dízelbotrány miatt

Az osztrák népjóléti minisztérium és a bécsi munkavállalói kamara (Arbeiterkammer Wien) a Volkswagen elleni csoportos kereset összeállításával és benyújtásával bízta meg a VKI (Verein für Konsumenteninformation) fogyasztóvédelmi szervezetet a dízelbotrányban érintett mintegy 360 ezer osztrák autótulajdonos képviseletében.

A kereset állítása szerint a dízelbotrány miatt az érintett autók minimum 20 százalékos értékvesztést szenvedtek el, illetve az emissziós értékek beállítására végzett szoftverfrissítés következtében teljesítménycsökkenésnek és a kopásnak kitett alkatrészek fokozott elhasználódásának lettek kitéve.

Az osztrák károsultak május 20-ig csatlakozhatnak a keresethez hogy részesedhessenek a kártérítésből, akkor is, ha időközben eladták a járművüket.

„Az nem fordulhat elő, hogy ekkora mértékben elkövetett tudatos manipuláció következmények nélkül maradjon és a jóhiszemű osztrák fogyasztóknak le kelljen nyelniük az őket ért kárt” – fogalmaz a VKI közleménye.

  • Friss cikkünk a témában:

Forrás: MTI/dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »