Ausztria

Tovább tart majd a húsvéti szigor Bécsben

Bécsben április 11-éig meghosszabbítják az eredetileg hatnaposra tervezett, a koronavírus-járvány miatt elrendelt húsvéti zárlatot - jelentette be Michael Ludwig polgármester hétfőn újságírók előtt. Az egész napos kijárási tilalom is marad.

Read More »

Ausztriában és Romániában is felbukkant a brazil vírusvariáns

Romániában megjelent a koronavírus brazil mutációja - jelentette be hétfőn a közegészségügyi intézet (INSP), néhány nappal azután, hogy egy egészségügyi szolgáltató kimutatta a dél-afrikai vírusvariánst is két romániai páciensnél. Ausztriában, Salzburg városában is azonosították a brazil vírusmutánst.

Read More »

Egyszerre lazítanak és szigorítanak Ausztriában

Ausztriában a koronavírus-járvány megfékezését célzó hathetes teljes zárlat után újra kinyitottak az üzletek és a szolgáltatók, a belső lazítást ellensúlyozandó azonban szerdán az eddiginél is szigorúbb beutazási korlátozások léptek életbe.

Read More »

Egy héttel később nyit ki Ausztria

Az osztrák kormány terveivel ellentétben január 24-éig tart majd a koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat, mivel a parlament felsőháza nem szavazta meg a kormánykoalíció javaslatát a január 18-ai nyitásról.

Read More »

Óvatosan, de lazítanak a korlátozásokon Ausztriában

Ausztriában december 7-én enyhítik a koronavírus-járvány terjedése miatt november 17-e óta tartó rendkívüli korlátozásokat, de csak egyes területeken és bizonyos szigorítások érvényben maradásával - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdán a kormányülést követően.

Read More »

Ausztria: ezen a télen elmarad a partisíelés

A koronavírus-járvány miatt elrendelt teljes zárlat után is szigorú korlátozásokkal kell számolni Ausztriában - közölte Sebastian Kurz osztrák kancellár a Kleine Zeitung napilap vasárnapi számának adott interjúban. A kormányfő szerdára ígért cselekvési tervet a sípályák nyitásáról kialakult vitát illetően.

Read More »

Ausztriában lassan újra leáll az élet

Ausztriában bezárnak az iskolák, a kisebb üzletek nyitva maradhatnak, de a bevásárlóközpontoknak, ahol sok ember gyűlhet össze, le kell húzniuk a rolót a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében - jelentette péntek délelőtt az oe24.at osztrák hírportál.

Read More »