Elbocsátások és üzembezárások jönnek a Siemensnél

Világszerte 6900 alkalmazottját bocsátja el és üzemeket zár be a Siemens német gépipari konszern az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt – jelentette be csütörtökön a vállalat.

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat, de a nagy erőművi gázturbinák értékesítése újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában.

  • Az orosz üzlettel is baj van
A Siemens német gépgyártó júliusban bejelentette, hogy az uniós szankciókkal sújtott Krím félszigetre került gázturbinák miatt kilép oroszországi vegyesvállalatából, és jelentősen csökkenti tevékenységét Oroszországban.

Tovább a teljes cikkhez

A nyersanyagárak alakulásának erősen kitett olaj-, gáz- és bányaipar számára hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban 44,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat a Siemens. A két üzletágban világszerte elbocsátani tervezett összesen 6900 alkalmazott mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a Siemens.

A németországi Görlitz és Lipcse városokban 920 munkahely esik áldozatul az üzemek bezárásának, az Erlangen és Offenbach városokban működő üzemek összevonása miatt 700 alkalmazottat bocsátanak el, a Siemens erfurti üzemének sorsa pedig még kétséges, vizsgálják eladásának lehetőségét is.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI / dpa

Friss hírek

Az USA húzza felfelé a világgazdaságot

Az Egyesült Államok tavalyi államháztartási hiányának példátlan pro-ciklikus bővülése felhajtóerőt adott a hazai fogyasztásnak, és ezzel egyidejűleg magyarázattal szolgált az amerikai gazdaság meglepő ellenállóképességet jelző tavalyi növekedésére is.

Read More »