Jó negyedévet zárt a Ford

A furgonok és a SUV-ok iránti erős keresletnek köszönhetően jelentősen nőtt a Ford Motor Co. nyeresége.

Az amerikai központú konszern csütörtökön bejelentette, hogy nettó nyeresége a szeptember 30-án végződött negyedévben 63 százalékkal 1,6 milliárd dollárra emelkedett. Az egy részvényre jutó eredmény 39 cent volt, szemben a 33 centes elemzői konszenzussal.

Az árbevétel 1 százalékkal 36,45 milliárd dollárra nőtt.

A negyedévben csak 1,5 millió járművet adtak ugyan el, ami 2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban, de a darabszám csökkenését ellensúlyozta a drágább, sok extrával felszerelt, magasabb nyereségtartalmú gépkocsik forgalmának növekedése.

  • Korábban írtuk:

Forrás: MTI/AP

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »