Matovič Hlinát csábítja a listájára

Szívesen látná az Egyszerű Emberek választási listáján Andrej Hlina polgári aktivistát Igor Matovič, a mozgalom vezetője, aki a vállalkozót a civil szerepvállalás szimbólumának tekinti. Hlina még nem tudja, mit kezd az ajánlattal.

A polgári aktivitásairól elhíresült vállalkozó a TASR hírügynökség kérdésére sem megerősíteni, sem pedig megcáfolni nem tudta, hogy Matovič listáján indul márciusban. Az Egyszerű Emberek vezetője saját elmondása szerint Hlinára hagyja a döntést és szintén nem kapott még választ a vállalkozótól. Ugyanakkor „jó embernek” tartja a legutóbb a malackai romaüggyel kapcsolatban megnyilvánuló aktivistát.

Matovič elmondta, eddigi pályafutása során háromszor beszélt Hlinával és jobban meg kellene ismernie, de szimpatikusnak tartja az aktivistát. „Úgy gondolom, hogy a programja számomra szimpatikus és szükséges az ország számára, ebben eléggé közel állunk egymáshoz” – vélekedett az Egyszerű Emberek vezetője.

„Tudják, én nem ülhetek ugyanabban a parlamentben, mint Ján Slota – vagy ő, vagy én” – jelentette ki Hlina az újságírók előtt, aki úgy véli, nem lenne képes egy teremben ülni az SNS elnökével és ezt komoly problémának tartja.

Bumm.sk

Friss hírek