Piaci körkép: az IFO mélyebb recesszióra számít Németországban

  • A folytatódó ázsiai eladási hullám közepette Európa is bizonytalan
  • Az IFO Intézet lefelé módosította GDP előrejelzését és mélyebb recesszióra számít
  • A FedEx miatt nyomás alá kerültek a csomagküldő és szállítmányozó cégek

Vegyes hangulatban mozognak az európai piacok szerdán, ami annak a közvetlen hatása, hogy Kínában ma reggel is kitartott az eladási hullám és eséssel zártak a tőzsdék. Ezen felül további negatív hír, hogy a vezető német gazdaságkutató intézet, az IFO lefelé módosította GDP előrejelzését és mélyebb recesszióra számít, mint előző becslésében. Az elemzők szerint 2023-ban 0,4%-kal fog csökkenni a német gazdasági kibocsátás, szemben a korábbi -0,1%-os előrejelzéssel. Ráadásul a gyengeség kitarthat 2024-ben is, ekkorra az IFO már csak 1,5%-os növekedést vár az eddig 1,7%-os becsléssel szemben. A makrogazdasági események közül ma Powell beszéde lesz a legfontosabb.

A német DE30 határidős index sokat ingadozik ma, a reggeli mínuszok egy részét napközben sikerült ledolgozni, de délutánra ismét lefordult az árfolyam.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A postai és szállítmányozási cégek mínuszban forognak ma, miután az amerikai FedEx (FDX.US) a vártnál rosszabb eredménye-lőrejelzst tett közzé 2024-es költségvetési évére. Az iparágban romlik a hangulat, és a bevezetésre kerülő 4 milliárd dolláros takarékossági csomag nem biztos, hogy beválik. Csak 2023 negyedik negyedévében a vállalat bevételei több mint 10%-kal csökkentek.
  • Az európai konkurensek árfolyamai is lefelé tartanak, a Deutsche Post (DPW.DE) 1.5%-os, a PostNL (PNL.NL) 0.7%-os a Bpost (BPOST.BE) pedig 1.3%-os mínuszban forog.
  • A Lanxess (LXS.DE) folytatja tegnap megkezdett esését, közel 2%-os mínuszban forg ma. A HSBC és Jefferies egaránt csökkentették a papírra adott célárukat 30 euróra, illetve 28 euróra. A Jefferies elemzője megjegyezte, hogy a 4x-es tőkeáttételi mutató és a szabad cash flow-ra nehezedő nyomás tovább ronthatja a vállalat körüli hangulatot.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek