Piaci körkép: felvásárlás előtt állhat a Covestro

  • A nyitáshoz képest csökkent a mínusz a német tőzsdén
  • Egy lehetséges felvásárlási hírre emelkedik a Covestro (1COV.DE) árfolyama
  • A Lanxess (LXS.DE) elrontotta a hangulatot a vegyipari szektorban

Az európai kereskedési idő második felében kissé magukra találtak a tőzsdék, legalábbis az erősen negatív nyitáshoz képest. A német DE30 jelenleg már csak 0,45%-kal csökken, és a korábbi történelmi csúcsokkal jelzett támaszszint fölé próbál visszatérni. A befektetők figyelmét az elmúlt percekben a Covestro vállalattal kapcsolatos felvásárlási hírek kötötték le, melyek egy Abu Dhabiban bejegyzett lehetséges vevőről szólnak.

Meglehetősen negatív a hangulat az európai piacokon a hét második kereskedési napján, de a reggeli veszteségek egy részét már ledolgozták az indexek. A német DE30 határidős mutató jelenleg 0,45%-os mínuszban forog, és a korábban áttört, előző történelmi csúcsokkal jelzett támaszszint fölé próbál visszatérni.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • A Covestro (1COV.DE) árfolyama 9%-kal emelkedik egy lehetséges felvásárlás hírére, a jelentések szerint a vevő az ADNOC (Abu Dhabi National Oil Company) olajtársaság lenne. A tranzakció részletei jelenleg nem ismertek, a meg nem nevezett forrásoktól származó  információt a Bloomberg közölte.
  • A nap témája Németországban – de más európai piacokon is – a Lanxess (LXS.DE) vegyipari vállalat profit warningja. A cég úgy döntött, hogy csökkenti eredménybecslését a második negyedévre és a teljes idei éve egyaránt, és jelezték, hogy nem látják jelét a kereslet helyreállásának júniusban. A bejelentés nyomán a Lanxess árfolyama három éves mélypontra került. A témáról szóló részletes cikk itt olvasható.
  • A BNP Exane „felülteljesítő”-re javította a Heidelberg Cement (HEI.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását. A vállalat részvényei elkezdték ledolgozni a reggeli veszteséget.
  • Az egészségügyi szektort a Sanofi (SAN.FR) támogatja ma, a cég részvényeinek árfolyama közel 4%-kal emelkedik a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara döntésére, amely a Sanofi javára döntött egy olyan választottbírósági ügyben, amelyben a Boehringer Ingelheim azt állította, hogy a Sanofit felelősségre kell vonni a Zantac gyógyszerrel kapcsolatban az Egyesült Államokban folyamatban lévő peres ügyekben.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »