Piaci körkép: lefordult új csúcsáról a német tőzsde

  • Legutóbbi történelmi csúcsát teszteli a DE30
  • A kínai eladási hullám Európában is lefelé tolja az árfolyamokat
  • Az Airbus óriási megrendelésről tárgyal

A hét első kereskedési napja Németországban és a kontinens többi részén is borús hangulatban telik. A DE30 csökkenése a többi európai tőzsdére is átragadt, a kiváltó ok pedig a ma reggeli kínai eladási hullám, mely során leginkább a technológiai cégeket ütötték meg. A makrogazdasági naptár ma szinte üres, melyben szerepe van annak, hogy az Egyesült Államokban bankszünnapot tartanak.

A német DE30 határidős index közel 0,5%-os mínuszban forog ma, és a korábban áttört történelmi csúcsok szintje felé tart a pénteki újabb csúcsdöntés után.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Az ügyet ismerő források szerint az Airbus SE (AIR.DE) tárgyalásokat folytat a Grupo Viva Aerobus SAB vállalattal egy nagy volumenű,  keskenytörzsű gépekre szóló megrendelésről, ami a mexikói fapados légitársaság terjeszkedési terveit szolgálná. Az ügy részleteiről lehetséges, hogy a mai napon megnyitott Paris Air Show keretében tudhatunk meg többet. Nem hivatalos információk szerint a megrendelés akár 100 gépre is szólhat.
  • Az MTU Aero (MTX.DE) részvényei közel 5%-kal emelkednek ma, miután a cég javította pénzügyi előrejelzését az idei évre. Ahogyan a Jefferies elemzője jelezte, a figyelem most a Paris Air Show-ra irányul, ahol a cég által gyártott GTF motorokról is beszélhetnek, ami az elmúlt hetekben lefelé húzta a cég árfolyamát. A vállalat ugyanakkor úgy gondolja, hogy a felmerült kihívások már beépültek az árfolyamba és a korábban kiadott előrejelzésekbe.
  • A HSBC Bank „tartás”-ra rontotta a BASF (BAS.DE) részvényeire vonatkozó ajánlását 46 eurós célár mellett. A vállalat részvényei több mint 3%-os mínuszban forognak ma.
  • Nagyot zuhantak ma a Sartorius (SRT.DE) részvényei, a cég figyelmeztetést adott ki az idei eredményre és előrejelzéseire, aminek hatására közel 15%-os mínuszba került az árfolyam. A Morgan Stanley úgy véli, hogy a Sartorius AG figyelmeztetésének mértéke jóval súlyosabb, mint a 2023-as pénzügyi évre vonatkozó legpesszimistább várakozások, és arra számít, hogy a konszenzus mintegy 20%-kal csökken. A Sartorius hosszú távú előrejelzéseinek elérésével kapcsolatos bizonytalanság befolyásolhatja a részvények értékét – tették hozzá a MS elemzői.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Érdemes drága kerti bútorra költeni? (x)

Amikor a kültér berendezéséről van szó, a fő szempont elsősorban az esztétikum és a kényelem. Pedig a kerti garnitúrák kiválasztása egyben jelentős pénzügyi döntés. Ha szem előtt tartjuk, hogy egy bútorszett hosszú éveken át szolgálja a családunkat, emellett növelheti ingatlanunk piaci értékét, jó úton járunk.

Read More »