Piaci körkép: tovább lassult az amerikai infláció

  • Az Infineon az Egyesült Államokba költözteti termelését
  • A befektetők az amerikai inflációs adatra figyelnek

Vegyes hangulatban telik a keddi kereskedés Európában, a német DE30 a nap elején emelkedett, de később visszaereszkedett a tegnap áttört múlt heti konszolidációs zóna irányába. A befektetők figyelmét ma leginkább az amerikai inflációs adat köti le, melyet 14:30-kor publikáltak, egyben ez volt az utolsó mutató a holnap esti Fed kamatdöntés előtt. A tényadat végül 4%-os fogyasztói áremelkedést mutatott, ami kissé alacsonyabb lett mind a 4,1%-os piaci várakozásnál, mind a múlt havi 4,9%-os értéknél.

DE30 grafikon

A német DE30 határidős index kitört a múlt heti konszolidációs szerkezetből, az emelkedés lendülete azonban kora délutánra alábbhagyott. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Morgan Stanley a védelmi ágazatról szóló legutóbbi jegyzetében megjegyezte, hogy óvatos megközelítést alkalmaz ezekkel a vállalatokkal kapcsolatban, és a további ajánlásokat illetően rendkívül szelektívvé válik. A Morgan Stanley szerint a BAE (BA.UK) jelenleg a legérdekesebb vállalat az összehasonlított csoportot tekintve, és ” túlsúlyozás” minősítést adott ki rá. A Thales (HO.FR) részvényei szintén ” túlsúlyozás” minősítést kaptak. A Dassault Aviation (AM.FR) részvényeit ” egyenlő súlyozású” besorolással látták el, a Hensoldt (HAG.DE) pedig „alulsúlyozás” minősítést kapott.

A német félvezetőgyártó Infineon (IFX.DE) a Financial Times értesülése szerint fontolgatja, hogy termelésének nagyobb részét az Egyesült Államokba helyezi át, ami elsősorban az USA-ban bevezetett inflációcsökkentő törvényhez (IRA) kapcsolódik. A részvények jelenleg több mint 1,2%-kal erősödnek.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek