Piaci körkép: erősen csökken az infláció a legnagyobb európai gazdaságokban

  • Érkezik a német inflációs riport
  • A gyenge kínai adatok miatt esnek a divatcégek

Eséssel indult a szerdai kereskedési nap Európában, a Wall Streeten uralkodó vételi hangulatot az Nvidia részvényeinek visszaesése akasztotta meg. A német blue chip index ma tesztelte az 50 napos exponenciális mozgóátlagot (kék vonal), de a vevők egyelőre meg tudták tartani ezt a támaszt. A befektetők figyelme ma az eurózónás inflációs adatokra irányul, melyek közül a reggeli francia (5,1% tény vs. 5,5% várt) és a 14 órakor közölt német (6,1% tény vs. 6,5% várt) mutató is jóval a várakozások alatt alakult, azaz erőteljesen csökken az inflációs nyomás a két legnagyobb európai gazdaságban.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése mínuszban forog ma, de a reggeli veszteségek nagyobb részét sikerült ledolgozni.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Hírek

A Siemens Mobility, a Siemens Group AG (SIE.DE) egyik leányvállalata ma bejelentette, hogy 530 millió euró értékű szerződés-hosszabbítást nyert el vasúti szerelvények karbantartására. Magát a szerződést 8 évvel hosszabbították meg.

A reggel közölt kínai makroadatok közvetlenül okolhatók a divatipar mai gyenge teljesítményéért. A kínai adatok a gazdaság gyengeségére utalnak: a termelői beszerzési menedzser index a korábbi 49,2 pontról 48,8 pontra csökkent, szemben a 49,4 pontos várakozással, míg a szolgáltatói BMI 54,5 pontra esett az előző havi 56,4 pontról, és szintén elmaradt az 55,1 pontos elemzői várakozástól.

A kínai fogyasztók helyzetét némileg szemléltetve ezek az adatok nyomást gyakoroltak az olyan vállalatok árfolyamaira, mint az LVMH (MC.FR), a Kering (KER.FR) és a Hermes (RMS.FR).

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek