Németország

Továbbra is 2% felett a német infláció

Németországban a májusban elért 13 éves csúcshoz képest kissé lassult ugyan júniusban a fogyasztói árak éves emelkedésének üteme, de az alacsony bázishatás és a lakossági fogyasztás lendületes növekedése miatt továbbra is meghaladja az inflációs célt.

Read More »

Negyedik hullámtól tartanak a Delta variáns miatt Németországban

A 22. héten már 6,2 százalék volt a Delta variáns aránya az elemzett pozitív leletek között, ami csaknem duplája az egy héttel korábbi 3,7 százaléknak. Teljesen biztos, hogy a Delta kiszorítja a többi vírusváltozatot, és legkésőbb őszre a járvány alakulását meghatározó befolyásra tesz szert - nyilatkozott a német immunológiai társaság főtitkára.

Read More »

A félvezetőhiány miatt csökkentette GDP-várakozását a müncheni ifo

A müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézete szerint a fertőzésszám csökkenésének és az átoltottsági arány növekedésének köszönhetően már semmi nem állhat a kereskedelemben és a kontaktus-intenzív szolgáltatóipari ágazatokban a gazdasági aktivitás lendületes fellendülésének az útjába, de a globális félvezetőhiány visszafogja az ipar teljesítményét.

Read More »

Digitális védettségi igazolást vezet be Németország

Bevezetik Németországban az okostelefonra fejlesztett védettségi igazolást, amellyel az Európai Unió teljes területén tanúsítható a védettség az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott betegségtől (Covid-19) - jelentették be csütörtökön Berlinben.

Read More »

Júniustól a 12 év felettieket is oltják Németországban

Angela Merkel kancellár a tartományi kormányfőkkel folytatott megbeszélése után elmondta, hogy a leginkább veszélyeztetett csoportok elsőbbségét előíró oltási rendszer visszavonásának napjától, azaz június 7-től, 12 éves kor felett bárki foglalhat magának oltási időpontot.

Read More »