Piaci körkép: a Commerzbank előrejelzései nem győzték meg a befektetőket

  • Konszolidációs zónában maradt a DE30
  • Az SAP megemelte bevételi előrejelzését és részvény-visszavásárlásokat jelentett be
  • A Commerzbank javított előrejelzése nem győzte meg a befektetőket

 

Vegyes hangulatban zajlik a szerdai kereskedési nap az európai piacokon, a német DE30 enyhe pluszban forog, de továbbra sem tudta elhagyni a legutóbbi csúcsok által jelölt konszolidációs zónát. Az eurózóna felülvizsgált inflációs mutatója nem tért el az előzetes értéktől. A makrogazdasági naptár a nap további részében meglehetősen szellős, a befektetők mindössze az amerikai ingatlanpiac állapotáról kapnak friss adatokat 14:30-kor.

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős kontraktus (DE30) jegyzése ma enyhe emelkedést mutat, de továbbra is a legutóbbi csúcsok környékén kialakult konszolidációs sávban mozog.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek 

Az SAP (SAP.DE) 5 milliárd euró értékű részvény-visszavásárlási programot jelentett be és megemelte 2025-re vonatkozó árbevételi előrejelzését 37,5 milliárd euróra (korábban ez 35 mrd volt). A saját részvény visszavásárlások várhatóan 2023 második felében indulnak. A vállalat helyzete a gyengülő világgazdasági kilátások ellenére javulni látszik, a társaság lényegesen erősíti nyereségességét, amit az is jelez, hogy fenntartották előrejelzésüket a szabad cash-flow évi 20%-os növekedésére 2022 és 2025 között.

A Commerzbank (CBK.DE) részvényei több mint 6%-kal csökkennek ma, miután a cég közzétette negyedéves eredményszámait. Bár a bank megemelte az erre az évre vonatkozó kamatbevételi előrejelzését, ezt a piac már korábban beárazta. A nyereség így elérheti a 7 milliárd eurót, a legjobb forgatókönyv szerint pedig a 7,3 milliárd eurót, ugyanakkor a Bloomberg konszenzusa 7,26 milliárdos nyereségről szólt. Rövid távon a vállalat részvényeinek értékelését az támogathatja, ha az EKB esetleg jóváhagy egy részvény-visszavásárlási programot.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek