Piaci körkép: saját finomítóba fektet az Airbus és a Quantas

  • Folytatja az emelkedést Európa
  • A befektetők a német inflációs adatra figyelnek
  • Az SMA Solar megemelte 2023-as előrejelzését

A főbb európai piacok nagy része ralizik csütörtökön is, a jó hangulat oka a Wall Street erős tegnapi zárása és a szintén kedvező ma reggeli ázsiai kereskedés. A befektetők figyelme ma legfőképpen a német inflációs adatra irányul, melyet 14 órakor tesznek közzé, az egyes tartományok már megjelent adatai eléggé vegyes képet mutatnak. Kicsivel később pedig az Egyesült Államokból is érkezik majd egy adatcsokor.

Frissítés: a német infláció az előző hónaphoz képest nagyot csökkent, de az elemzői várakozást meghaladta. Előző hó: 9,3% Várakozás: 7,5% Tényadat: 7,8%

DE30 grafikon

A német blue chip indexen alapuló határidős mutató (DE30) ma is folytatja az erőteljes emelkedést és a legutóbbi konszolidációs zóna teteje felé tart.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

Az SMA Solar (S92.DE) az erős évkezdet után megemelte éves eredményvárakozását. A termelés hatékonysága ötvözve az alacsonyabb költségszinttel arra késztette a menedzsmentet, hogy megemelje előrejelzéseit, aminek természetesen örültek a befektetők. A 2023-as árbevétel várhatóan 1,45 – 1.60 mrd euró közé nő, ami 100 millió euróval magasabb az előző előrejelzési sávnál. A társaság részvényei több mint 20%-os pluszban forognak.

A Qantas Airways és az Airbus SE (AIR.DE) együttesen 2 millió dollárt fektetnek be egy Ausztráliában, Queenslandben épülő bio-üzemanyag finomítóba, ami mezőgazdasági melléktermékekből fog fenntartható repülőgép-üzemanyagot készíteni. Az Airbus (AIR.DE) részvények közel 1,5%-kal emelkednek ma.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »