A Fox News szerint már Trump a legesélyesebb republikánus elnökjelölt

Erősödött Donald Trump támogatottsága a republikánus párti szavazók körében legnagyobb vetélytársa, Ron DeSantis floridai kormányzó előtt, míg a demokrata szavazók megosztottak Joe Biden újraindulását tekintve – derül a Fox News által szerdán publikált közvélemény-kutatásból.

Az országos hírtelevízió reprezentatív felmérése szerint a republikánus párt előválasztásán részvételüket ígérők körében Donald Trump népszerűsége 54 százalék a februári 43 százalék után, miközben Ron DeSantis támogatottsága országos szinten 28-ról 24 százalékra mérséklődött. A harmadik helyen 6 százalékkal Mike Pence volt alelnök áll.

A közvélemény-kutatás republikánus szakértője, Daron Shaw szerint Donald Trump erősödésében szerepe van annak a másfél hete lábra kelt híresztelésnek, miszerint a volt elnök ellen egy New York-i ügyész vádat emelhet.

A demokrata választók Joe Biden jelenlegi elnök újraindulását tekintve továbbra is megosztottak: 52 százalék szeretne mást látni a demokraták jelöltjeként a 2024-es elnökválasztáson.

A felmérésben közreműködő demokrata szakértő, Chris Anderson úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt év során nem volt érdemi elmozdulás Joe Biden megítélésében, ugyanakkor az látszik, hogy tartja a lépést.

A Fox News országos közvélemény-kutatása március 24. és 27. között készült. A hírcsatorna havi rendszerességgel készít hasonló felméréseket.

  • Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: MTI

Hozzászólások ()

Friss hírek

Csehországban az átlagbérnél 30%-kal magasabb lesz a tanárok fizetése

Az országos bruttó átlagbérek legalább 130 százalékára emelkedik jövő januártól a pedagógusok havi fizetése Csehországban. A vonatkozó törvények módosításait a képviselőház korábbi igenje után csütörtökön a felsőház, a szenátus is elfogadta. A jogszabály életbe lépéséhez most már csak az államfő aláírása szükséges, ami ebben az esetben csak formalitás.

Read More »