Piaci körkép: nagybankoknál razziáznak a francia hatóságok

  • Vegyes hangulatban folyik az európai kereskedés
  • Fókuszban az amerikai fogyasztói bizalom index
  • A HSBC elemzője vételre javasolja a Zalando részvényeit

Vegyes hangulatban folyik a kereskedés az európai tőzsdéken kedden, a főbb nyugat-európai börzék enyhe mínuszban forognak, leggyengébben a francia piac teljesít, melynek köze lehet ahhoz a hírhez, miszerint a francia hatóságok egyszerre 5 banknál tartanak razziát adócsalási és pénzmosási vádakkal. Érintett az ügyben három nagybank, a Societe Generale, a BNP és a HSBC is, a bankok több mint 1 milliárd eurós kollektív bírságra számíthatnak.

A makrogazdasági naptárban ma a magyar kamatdöntés a legfontosabb esemény, ezen felül pedig a Bundesbank bankára, Nagel és az EKB elnöke, Lagarde tart beszédet, valamint délután 4-kor érkezik majd a Conference Board bizalmi indexe az Egyesült Államokból.

A DE30 határidős jegyzése enyhe mínuszban forog, de nem esett a lélektanilag fontos 15.000 pontos szint alá. Ezt a támaszt erősíti az 50 napos exponenciális mozgóátlag is.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Zalando (ZAL.DE) részvényeinek a HSBC felminősítése adott kisebb lökést ma reggel, de a papírok jelenleg már enyhe mínszban forognak. A HSBC a korábbi tartásról vételre javította a részvényre adott ajánlását, és a célárat is megemelték picit, a korábbi 43 euróról 45 euróra. A HSBC megjegyezte, hogy a vállalat jó irányban halad, és az elemző hozzátette azt is, hogy a középtávú profitszint-előrejelzés változatlan maradt és teljesíthetőnek tűnik.

A német Norma (NOEJ.DE) vállalat részvényei több mint 8%-kal esnek ma a Baader 2023-as pénzügyi évre vonatkozó konzervatív megítélése miatt. Az üzleti szerkezetátalakítási erőfeszítések továbbra is terhelik a céget, ez a fő oka a Baader vegyes véleményének.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

www.szallerbeckmotor.hu

Megfontoltan két keréken (x)

A motorozás sokaknak a szabadság megtestesítője. E tevékenység által ki tudnak lépni a szürke hétköznapokból, amelyek zsúfolásig vannak szabályokkal és határokkal. Épp ezért könnyű átesni a ló túloldalára, és túl hevesen hajszolni a szabadság érzését két keréken.

Read More »