Piaci körkép: kivárnak a tőzsdék az amerikai kamatdöntés előtt

  • Ingadozik a DE30 a Fed kamatdöntés előtt
  • Az eurózóna inflációja a vártnál alacsonyabb lett, a maginfláció picit magasabb

A befektetői hangulat enyhe javulását hozta a szerdai nap Európában, de a piaci szereplők láthatóan a Fed esti kamatdöntésére várnak. A német DE30 délelőtt lefelé tartott, most már inkább stagnál, de továbbra a lokális csúcsokkal jelölt konszolidációs zóna közelében forog.

Érdekes a mai nap makrogazdasági szempontból, még az este 8 órai kamatdöntés előtt 14:15-kor érkezik az amerikai munkaerőpiac állapotát jelző ADP jelentés, majd 16 órakor a decemberi ISM indexek, melyek mind hatással lehetnek a piaci mozgásokra. A kamatdöntés utáni sajtótájékoztató 20:30-kor kezdődik, melyen a Fed elnöke, Jerome Powell fog beszédet tartani, az amerikai piaczárás után pedig a Meta Platforms teszi közzé negyedéves eredményszámait.

A DE30 határidős index enyhe mínuszban forog ma, de az árfolyam továbbra is a lokális csúcsok által jelölt, és a 78,6%-os Fibonacci visszatérési szint által alkotott ellenállás alatt húzódó konszolidációs zóna közelében jár.

Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

A Hannover Re (HNR.DE) részvényei közel 4%-kal esnek a mai kereskedésben, annak ellenére, hogy a vállalat az elemzői várakozásoknak megfelelő negyedéves eredményt tett közzé. A hangulatot leginkább a 2023-ra adott előrejelzések határozták meg, melyeket lefelé módosított a vállalat. A cég most arra számít, hogy a nettó eredmény az idei évben 1,7 milliárd eurót ér el, ami közel 11%-kal alacsonyabb annál, mint amire az elemzők számítottak. A társaság emellett a rendkívüli veszteségek valószínűségének növekedése miatt növelni kívánja céltartalékát is.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 83%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek