Piaci körkép: feladja az orosz piacot a BASF is

  • A DE30 a Fibonacci ellenállási szint alatt forog
  • Tovább emelkedett a maginfláció az eurózónában
  • Az orosz piacról történő kilépés miatt nyomás alá került a BASF

Vegyes hangulatban zajlik a kereskedés Európában, a német tőzsdeindex enyhe nyereségben forog, tartja magát a legutóbbi lokális csúcsok közelében, de nem tudott még átjutni a 78,6%-os Fibonacci szinttel jelzett ellenálláson. Több érdekes eseményt is tartalmaz a mai gazdasági naptár, a befektetők amerikai inflációs adatokra, kiskereskedelmi adatokra és ipari termelési jelentésre figyelhetnek, míg Európában a felülvizsgált inflációs mutatót közölték – bár ez alig változott az előzetes adatokhoz képest.

 

Az eurózónás infláció egyes összetevőit vizsgálva kevés okot találhatunk az optimizmusra. A szolgáltatási szektorban az infláció elérte a 4,4%-ot, és ciklikus csúcsot döntött. A maginfláció emelkedik (5,2% az előző havi 5%-kal szemben), ami az EKB politikájában bekövetkező enyhítésre utaló hangokkal szemben 50 bázispontos emelésre késztetheti a bankárokat.

A DE30 határidős árfolyama valamivel a tegnapi záróár felett jár. A jegyzések jelenleg a lokális csúcsok és a 78,6%-os Fibonacci ellenállási szint által határolt konszolidációs zónában mozognak. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek és banki ajánlások

Nyomás alatt állnak ma a BASF (BAS.DE) részvényei annak nyomán, hogy a vállalat 7,3 milliárd eurós leírást volt kénytelen elkönyvelni leányvállalata, a Wintershall Dea orosz piacról történő kilépése miatt. A vegyipari óriás így 1,4 milliárd eurós veszteségre számít, miközben a piaci elemzők várakozása 4,77 milliárd eurós profit volt.

A Continental (CON.DE) részvényeire is eladói nyomás helyeződik ma. A cég ma tette közzé előzetes eredményjelentését a 2022-es pénzügyi évre, mely szerint a kiigazított cash flow értéke 200 millió euró körül lesz, szemben a korábban várt 600-800 millió euró közötti értékkel.  Az eredményeket a ContiTech részleg gyenge teljesítménye rontotta le.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

1995 óta nem tüntettek ilyen sokan a francia utcákon

Franciaországban a kormány tervezett nyugdíjreformja ellen a szakszervezetek által meghirdetett keddi, második országos tiltakozónapon valamivel kevesebben sztrájkoltak, mint a január 19-i első megmozduláskor, de az összesítések szerint többen vettek részt a tiltakozó felvonulásokon. Társadalmi reform ellen 1995 óta nem tüntettek ilyen sokan a francia utcákon.

Read More »