Piaci körkép: frissültek a JP Morgan és a Goldman ajánlásai

DE30: tovább nő az index heti nyeresége

  • Tovább erősödik a DE30 a tegapi inflációs adatok után
  • A Wall Street nagybankjainak eredményeire vár Európa
  • A 202-es német GDP a vártnál jobban alakult

Pénteken is kitart a vevők lendülete az európai piacokon, a befektetők most az amerikai bankok eredményszámaira várnak, amivel megkezdődik a negyedik negyedéves eredményjelentések szezonja. A német index mérsékelt emelkedést mutat ma, és áttörte a 15.150 pontos határt.

DE30 napi bontású grafikon. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

A DE30 határidős index árfolyama a tegnapi záróár közelében forog. A tegnapi inflációs jelentés publikálásakor magas volt a volatilitás, de végül a keresleti oldal kerekedett felül. A mai kereskedés menetére várhatóan a Wall Street nagybankjainak eredményei lesznek hatással.

Adatok 

A Német Szövetségi Statisztikai Hivatal ma délelőtt 10 órakor közzétette a 2022-es teljes évre vonatkozó GDP adatokat. Ez az első előzetes becslés volt, és pozitív meglepetést okozott. A német gazdaság 1,9%-os növekedést produkált 2022-ben, szemben az előzetesen várt 1,8%-os adattal, ugyanakkor a növekedés így is jóval kisebb volt a 2021-ben mért 2,6%-nál.

Pozitív a befektetői hangulat Európában, a tőzsdei vállalatok többségének árfolyam enyhe erősödést mutat. Forrás: xStation5

Banki ajánlások

A JP Morgan friss ajánlásai:

  • A Daimler Truck (DTG.DE) részvényeire vételi ajánlást adott k a cég 48 eurós célár mellett
  • A BMW (BMW3.DE) semleges ajánlást kapott, a célárat azonban a korábbi 90-ről 95 euróra emelte a bank

A Goldman Sachs friss ajánlásai:

  • A BASF (BAS.DE) semleges ajánlást kapott, a célár 54 euróról 53 euróra csökkentett célár mellett
  • A Daimler Truck (DTG.DE) részvényeire vételi ajánlást adott a bank, a célár 42 euró.
  • A Zalando (ZAL.DE) részvényeire vételi ajánlást adott a bank, a célár 42 euró.
  • Az Adidas (ADS.DE) semleges ajánlást kapott, 137 eurós célárral
  • A Puma (PUM.DE) részvényeit vételre ajánlja a Goldman, a célár 96 euró.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

 

Hozzászólások ()

Friss hírek

Teledobálta az eget műholdakkal a SpaceX

A legújabb becslések szerint ma már több mint 4500 nagy, 100 kg súly feletti objektum kering alacsony Föld körüli pályán, melyek közül mintegy 3500 az Elon Musk által alapított SpaceX vállalathoz és a Starlink műholdakhoz köthető. A tudósok szerint ezzel megnőtt a veszélye az ütközéseknek, ami egy veszélyes folyamatot indíthat el. 

Read More »