Piaci körkép: az inflációs adatra várva is kitart a vevők lendülete

  • Emelkedik a német index az amerikai inflációs jelentés előtt
  • 15.100 pont fölé tört a DE30
  • A Porsche együttműködne a Google-lel

A bikák lendületének erősödését hozta a csütörtöki kereskedés az európai tőzsdéken, melyeken már napok óta emelkednek az árfolyamok. A befektetők most az amerikai fogyasztói inflációs adatra (CPI) várnak, melyet 14:30-kor tesznek közzé. A német DE30 eközben jelentős emelkedést mutat, az árfolyam immár a 15.100 pontos szintet is áttörte.

Milyen reakció várható a mai adatra? Ha az infláció valóban lassul, az pozitív jelzés lenne a tőzsdék számára, egyben negatív lenne a dollár számára. Ezért amennyiben a fő inflációs mutató (CPI) 6,5% alá esne, az az EURUSD árfolyam emelkedését (azaz a dollár gyengülését) okozná, és további ralit hozhat a részvénypiacokon.

Másrészről, ha az infláció a 6,5 -7.0% közötti sávba esik, akkor profitrealizálás indulhat meg a részvényeknél, és fordulatot hozhat a főbb devizapároknál. Amire senki nem számít, az egy 7% feletti inflációs mutató. Bár ez nem egy valószínű forgatókönyv, amennyiben mégis bekövetkezne, természetesen mind az EURUSD árfolyam, mind a részvényindexek mélyrepülésbe kezdenének.

A DE30 határidős jegyzései egy óriási erősödő hullámot egészítenek ma ki. A befektetők most az amerikai inflációs adatokra várnak, ami a továbbiakban meghatározhatja az index mozgását. Forrás: xStation5
Kérjük, vegye figyelembe, hogy a bemutatott adatok a korábbi teljesítményadatokra utalnak, és ez nem megbízható mutatója a jövőbeni teljesítménynek.

Vállalati hírek

  • Sajtójelentések szerint a Porsche (P911.DE) szoros együttműködést kíván kiépíteni a Google-lel a szórakoztató rendszerek területén, valamint a Google egyéb megoldásait használva, ideértve a Google Maps navigációs rendszerét is.
  • A Südzucker (SZU.DE) jelentős növekedésről számolt be mind az árbevétel, mind a nyereség terén a harmadik pénzügyi negyedévében. A vállalat árbevétele a negyedévben 2,5 milliárd eurót ért el, 20%-kal többet, mint az előző évben, a működési eredmény pedig 74%-kal nőtt, és 220 millió eurót tett ki. A jó eredmények főként a cukor üzletágnak köszönhetőek, ami ellensúlyozni tudta a gyümölcs üzletág veszteségét. A jó eredmények ellenére a vállalat részvényei közel 4,5%-os mínuszban forognak.

Forrás: XTB

Amennyiben nem csak tájékozódna, hanem ki is szeretné magát próbálni a tőzsde világában, ezt most kockázat nélkül megteheti egy ingyenes demószámlán!
Jelen tartalmat az XTB S.A. (KNF No. DDM-M-4021-57-1/2005) hozta létre. A közölt tartalom a 2014/65/EU irányelv 24. cikkének (3) bekezdése értelmében vett marketingkommunikáció, és nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési kutatásnak. A tartalom általános alapon képviseli szakembereink véleményét, és nem veszi figyelembe az egyes olvasók személyes körülményeit, befektetési tapasztalatait vagy a jelenlegi pénzügyi helyzetét. Továbbá a tartalmat nem a befektetési kutatás függetlenségének előmozdításához szükséges jogi követelményeknek megfelelően készítették el. A múltbeli teljesítmény vagy a jövőbeli előrejelzések nem garantálják a jövőbeli teljesítményt vagy eredményeket. Az információkat felhasználó olvasóknak fontolóra kell venniük a veszteség magas kockázatát. Az XTB Limited nem vállal felelősséget a kereskedők bármilyen fajta veszteségéért, amelyek az említett információk felhasználásából adódhatnak. A CFD-k összetett instrumentumok, e tőkeáttétes eszközök használata magas kockázattal jár, ahol a teljes tőkéje veszélynek van kitéve. A lakossági befektetők 85%-a pénzt veszít a CFD termékek kereskedése során. Mérlegelje, hogy tisztában van-e a CFD-k működési elvével és hogy meg engedheti-e tőkéje elvesztésének magas kockázatát. XTB Limited engedélyezte és szabályozza a Ciprusi Értékpapír- és Tőzsdebizottság, CIF Licensz szám 169/12, Az XTB Limited bejegyzett székhelye: Pikioni 10, Épület: Highsight Rentals Ltd, 3075, Limassol, Ciprus.

Hozzászólások ()

Friss hírek