Megválik az EQ jelzéstől a Mercedes

A Handelsblatt német üzleti lap cikke szerint a Mercedes-Benz meg fog válni a jelenleg az elektromos modelljeinél használt EQ jelzésről.

A döntés hátterében az áll, hogy a Mercedes a jövőben kizárólag az elektromos autókra összpontosít és elfordul a belsőégésű motoroktól, így az EQ márka gyakorlatilag feleslegessé válik.

https://www.instagram.com/p/CnOAKPLqx3n/

Ola Kallenius vezérigazgató emellett egyszerűsíteni szeretné a típusok elnevezéseit is. A Mercedes az EQ nevet a teljesen elektromos és hibrid elektromos autóira használja. Az EQ jelzést az EQC akkumulátoros-elektromos kompakt SUV-nál vezették be 2019-ben, és most olyan modelleket jelöl, mint az E-osztály elektromos megfelelője, az EQE és az S-osztály elektromos megfelelője, az EQS.

A Mercedes az EQ jelvényt az elektromos modellek következő generációjának megjelenésekor, várhatóan 2024 végétől kezdi el kivezetni – írja a Handelsblatt.

Forrás: Automotive News Europe / Handelsblatt

Hozzászólások ()

Friss hírek

Volvo XC60 Recharge

Erős negyedévet zárt a Volvo

A kínai Geely többségi tulajdonában lévő Volvo Cars rekordszámú, 182.687 járművet értékesített az idei első három hónapban, 12 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A tisztán elektromos autók aránya 21 százalékra emelkedett az egy évvel korábbi 18 százalékról.

Read More »