A sport jótékony hatásai (x)

A rendszeres testmozgás jót tesz testnek és léleknek egyaránt. Legyen szó akár egy rövid sétáról vagy egy kiadós biciklizésről, jótékony hatásait mindannyian érezhetjük. Azok azonban, akik rendszeresen űznek valamilyen sportot, a jóleső fáradtságon túl egyéb pozitív hatásokat is megtapasztalhatnak. Vegyük most sorra, melyek ezek!

1. Oldja a stresszt

Már mozgás közben és a végén is érezhetjük, hogy sokkal boldogabbak, könnyedebbek, gondtalanabbak vagyunk. Ez pedig a sportolás során felszabaduló endorfinnak köszönhető. Rendszeres testmozgással oldhatjuk a szorongást, enyhíthetjük a depressziót, és páratlan jókedvre tehetünk szert. Ebben részesülhetünk akkor, ha egy, a Mánia Fitness által támogatott konditerem egyikében és akkor is, ha a szabadban edzünk.

2. Növeli az önbizalmat

Amellett, hogy rendszeres testmozgással boldogabbak lehetünk, önmagunk leküzdésével, korlátaink folyamatos tágításával még önbizalmunkat is erősíthetjük. Azzal, hogy a sportban újabb és újabb eredményeket érhetünk el, megtapasztalhatjuk, hogy bármire képesek vagyunk. Ez pedig a mindennapi életben is érezteti pozitív hatásait.

3. Javítja a reakcióidőt

A sport jelentősen hozzájárul a koncentráció erősödéséhez, segítségével könnyebben tudunk majd egy adott feladatra koncentrálni. Ambiciózusabbak leszünk, és könnyebben meg tudjuk majd valósítani az életben kitűzött célokat is. A koncentráció mellett a reakcióidő is javul azoknál, akik rendszeresen mozognak. Ez pedig ugyancsak hasznos a hétköznapokban is, hiszen például vezetés vagy a tömegközlekedésben való részvétel során is kiélezett figyelemre és gyors reakciókra van szükség.

4. Javítja az alvás minőségét

Az egyértelmű, hogyha jólesően elfáradunk egy edzés után, jobban alszunk majd. Ez kifejezetten jól jön azoknál, akik rosszul alszanak, nem kielégítő a pihenésük. A legjobb, ha az elalvás tervezett ideje előtt 5-6 órával megyünk el edzeni. Ekkor pedig az alvásunk is igazán minőségi lesz majd, és valóban kipihenten ébredhetünk.

5. Csökkenti a demencia kialakulásának kockázatát

Az időskori elbutulás 70%-áért az Alzheimer-kór felelős, amely sajnos gyógyíthatatlan. Ugyan az Alzheimer-kór és a demencia kialakulásának egyéb okai sem előzhetőek meg nagy bizonyossággal, kialakulásuk esélye azért csökkenthető. Az, aki rendszeresen mozog, az agyát is edzi, ezzel pedig kitolható az agy zsugorodásának folyamata, amely általánosságban 45 éves kor után kezdődik mindenkinél.

Láthatjuk, hogy érdemes mindenkinek bevezetni a rendszeres testmozgást az életébe, hiszen az örömmel végzett sportolás a testsúly optimalizálásán túl egyéb pozitív hatásokkal is bír. Soha nem késő elkezdeni, még idős korban sem. Kezdjünk bele a mozgásba mielőbb, és garantáljuk a segítségével a lélek és a test egészségét is!

Fizetett tartalom (x)

Hozzászólások ()

Friss hírek

100 millió eurós bírságot kapott a Continental

Még mindig nem csengett le teljesen a Volkswagen-csoportot 2015-ben megrázó dízelbotrány. A Continental most - közel 9 évvel később - kapott egy 100 millió eurós bírságot, amiért nem akadályozta meg, hogy alkalmazottai részt vegyenek a dízel-kibocsátási csalásban.

Read More »

250 forint osztalékot fizet idén a Mol

A Mol mintegy 198 milliárd forint osztalék kifizetéséről döntött a 2023-as üzleti évre vonatkozóan. Az egy részvényre jutó alap osztalék mértéke 150 forint, ezen túl a részvényeseknek mintegy 100 forint körüli rendkívüli osztalékot is fizetnek.

Read More »